Architectuurtour Cuypers en de Amsterdamse School

2017 CUYPERSTOUR POSTHOORNKERK AMSTERDAM

H

H van Poll  |  10 december 2017

Architectuurtour Cuypers en de Amsterdamse School

Loop op zondag 10 december 2017 mee met de architectuurtour: Cuypers en de Amsterdamse School en bezoek interessante en verborgen plekken van het Centraal Station Amsterdam en de Posthoornkerktoren.

Beleef monumentale momenten

Wat: Architectuurtour Cuypers en de Amsterdamse School Amsterdam Centraal - Posthoornkerk

Hoe laat en waar: Van 11:00 tot 14:00 uur. Verzamelen om 10:50 uur voor restaurant Loetje tegenover de hoofdingang van het Amsterdam Centraal Station.

Wanneer:  Zondag  10 december 2017. Max 17 personen. In Posthoornkerk wordt de groep gesplitst om een uitleg te geven boven de gewelven van de Posthoornkerk.

Kosten: € 19,50, inclusief koffie.

Voorwaarden: Op eigen risico / Deelname vanaf 15 jaar, niet geschikt voor minder validen.

Aanmelden: mail naar peter gidspeter.nl  o.v.v. van uw naam, aantal deelnemers en dag.

 

De architectuurtour:

Het genie architect Pierre Cuypers en de Amsterdamse School

Pierre Cuypers (1827-1921) is de grote architect van het Rijksmuseum (1885) en het Centraal Station van Amsterdam (1889). In feite blies hij in de negentiende eeuw de architectuur in Nederland nieuw leven in met zijn neogotische bouwwerken. Niet iedereen was enthousiast over de bouwstijl van hem. Een aantal architecten vormden De Amsterdamse School als een reactie op de stijl van Cuypers.

 

Wat was zo kenmerkend aan de architectuur van Cuypers? Op welke verrassende plekken is

het werk van Cuypers nog meer te zien? Waarom zette de Amsterdamse school zich zo af tegen Cuypers en ook Berlage? Hoe kon de Amsterdamse school in een korte tijd zoveel gebouwen neerzetten? Tijdens een unieke wandeling krijgt u antwoorden op deze vragen.

U wordt ontvangen voor restaurant Loetje tegenover de hoofdingang van het Amsterdam Centraal Station. Wij vervolgen met een rondleiding van ca. 2,5 uur langs de mooiste en opvallendste gebouwen vaan Pierre Cuypers en de Amsterdamse school in hartje Amsterdam. Wij eindigen in de Posthoornkerk (1860), een onbekend juweeltje van Cuypers.

Route:

Amsterdam CS  -Scheepvaarthuis -Zeedijk -Dam -Beurs van Berlage –Posthoornkerk