Expositie van Tabitha Sluis in Café Eijlders

Tabitha Sluis dec 2016-1_bewerkt-1

T

Tabithasluis  |  03 december 2016

'Twinkle, Twinkle, Little Star...Do you know how Loved you are?

 

Wie: Tabitha Sluis, kunstenares gespecialiseerd in kinderportretten

Waar: Café Eijlders, Korte leidsedwarsstraat 47, 1017 PW Amsterdam

Wanneer: 3 december t/m 6 januari

Opening: zaterdag 3 december 2016 om 17:30u. Tine van Wijk zal het openingswoord houden.

 

Tabitha Sluis wil mensen verwonderen en doen stilstaan bij hun eigen kinderherinneringen door het delen van haar eigen verhaal. Dit doet ze als beeldend kunstenaar door het maken van beeldende schilderijen/collages, waarin kinderen de hoofdrol spelen. De stijl van tekenen is expressief te noemen. Haar kinderportretten lijken zich door de reliëfwerking tussen de 2e en 3e dimensie in te begeven. In een doek zijn materialen als kant, papier, houtskool, stoffen of gerecyclede materialen te vinden zoals bijv. oude tassen. Haar tekeningen kenmerken zich door de steeds terugkerende kleur blauw. Ze portretteert veelal meisjes op weg naar volwassenheid, die vrijheid, kracht en wijsheid uitstralen. Sprookjesachtig en dromerig op zijn tijd.

Tabitha Sluis weet kinderlijke uitdrukkingen te vangen op haar doek en voert je stiekem even mee terug in de tijd. Kun jij je jouw blik nog herinneren als je eigenwijs was of kattenkwaad uithaalde?

 

Na twee jaar is haar werk opnieuw in Café Eylders te bewonderen. Het café dat sinds de oorlog faam kreeg als kunstenaarscafé en nog steeds bekend staat om de exposities, pubquizen, dichtmiddagen en de muziek (o.a. klassieke jamsalons) 

 

Tabitha Sluis verwelkomt u graag op haar opening en zal ook zelf aanwezig zijn om haar werk toe te lichten.  

 

Adresgegevens:

Café Eylders
Korte leidsedwarsstraat 47
1017 PW Amsterdam
Nederland

Openingstijden:
ma-wo: 16:30 - 1:00u
do: 12:00 - 1:00u
vrij-za: 12:00 - 2:00u
zo: 12:00 - 01:00u