Hofjes- en pleinconcerten 2017

Het gehele zomerprogramma van alle hofjesconcerten zal worden gepubliceerd in het komende meinummer van de wijkkrant Jordaan & Gouden Reael.foto renate2

R

Rob Versluijs  |  21 mei 2017

Hofjes- en pleinconcerten 2017

Ook deze zomer organiseert de Werkgroep Kunst & Cultuur weer een aantal concerten op hofjes en pleinen in de Jordaan en Gouden Reael.

De concerten zijn gratis toegankelijk, beginnen altijd om circa 15 uur en duren één uur zonder pauze. Er zijn ongeveer 100 zitplaatsen beschikbaar en de locaties zijn toegankelijk voor rolstoelen. Alle concerten zijn bestemd voor een zo breed mogelijk publiek, buurtbewoners maar ook passanten en toeristen. Diverse soorten muziek worden aangeboden: klassiek, jazz, klezmer, salsa, kleinkunst, pop en swing.

Eerste concert 2017

Wegens groot succes de reprise van de voorstelling ‘Wir sind ja heut’ so glücklich’ van Dorine van der Klei en haar band. In deze kleinkunstvoorstelling zingt Renate Jörg (zie foto), maar zij is ook een virtuoos op de accordeon. De exacte locatie van de voorstelling is nog niet bekend maar noteer alvast de datum in uw agenda: zondag 21 mei om 15 uur.