Leren fermenteren demonstratieles
Leren fermenteren demonstratieles
Fermenteren doe je om groentes en andere levensmiddelen langer houdbaar te maken en/of ze een bijzondere smaak te geven die in de veel gevallen ook nog extra gezond is. Naast groentefermenten zijn er allerlei andere mogelijkheden. Tijdens deze demonstratieles wil ik jullie laten kennis maken met: Hoe maak je zelf Miso. Miso dat zoutige goedje dat zo heerlijk is als basissmaak in je soep. Hoe kun je zelf een soort drinkyoghurt maken van melk en kefirkorrels.
En ten derde, hoe maak je, je eigen Kombucha. Tijdens de les kun je ook proeven hoe thuisgemaakte Miso, Kefir en Kombucha smaakt. Na de les kun je voor een paar euro een Kombucha Scoby of kefir korrels kopen om zelf makkelijk thuis aan de slag te kunnen gaan.
Datum: vrijdag 23 november, Het Claverhuis, Elandsgracht 70
Tijd: 19:15 - 21:30 uur
Kosten: € 12,50 p/p
- € 5,- korting voor:
- Mensen die aantoonbaar in de wijk Jordaan of Gouden Reael wonen.
- Stadspashouders.
- Gepast betalen
- Opgeven Toos Tuin: fermenterenamsterdam gmail.com