Open Ateliers Westelijke Eilanden

activiteit

O

Oawe  |  03 juni 2017

Kom kijken bij meer dan 60 kunstenaars tijdens Open Ateliers Westelijke Eilanden

Tijdens het pinksterweekend van 3, 4 en 5 juni 2017 zetten meer dan 60 kunstenaars drie dagen lang hun deuren open van 12.00 tot 18.00 uur. Kom kijken! Het is de oudste kunstroute (sinds 1985) in een van de mooiste stukjes van Amsterdam. Alles is op loop/fietsafstand.

Ontdek de kunstenaarsbuurt van Amsterdam
De Westelijke Eilanden vormen in Amsterdam een fascinerende en creatieve buurt op een steenworp afstand van het centrum. Aan deze nieuwe editie van de oudste kunstroute, doen niet alleen gevestigde namen mee, maar ook nieuwe kunstenaars. Het werk is gevarieerd: van klassieke schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en keramiek tot interactieve installaties, foto´s, video en design. Bekijk hun ateliers of laat je verrassen door de speciale tentoonstellingen en installaties.

Schilderachtig Amsterdam
Sinds lange tijd oefent dit schilderachtige deel van Amsterdam een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kunstenaars uit. Schilder George Breitner werkte er en de fotograaf Jacob Olie bracht de eilanden zorgvuldig in beeld. Inmiddels wonen en werken hier meer kunstenaars per hectare dan in andere delen van Amsterdam. Nog een reden om de Open Ateliers Westelijke Eilanden te bezoeken, is het wandelen door de sfeervolle straten met historische huizen die veelal dateren uit de tijd van de VOC en 19e eeuw.

Waar is de route?

Bickerseiland, Prinseneiland, Realeneiland, Nieuwe Teertuinen, Silodam, Haarlemmerbuurt en Zeeheldenbuurt

Meer info en programma www.oawe.nl