Verhalenfestival Jordaan: Het geheim van de Jordaan

IMG_3755 kopie

D

Dick Kors  |  08 juni 2018

Vierde editie Verhalenfestival Jordaan: “Het geheim van de Jordaan”.

Ideeën voor voorstellingen gevraagd.

 

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni vindt in de Noord-Jordaan de vierde editie van het Verhalenfestival Jordaan plaats. Groepjes bezoekers trekken langs zes podia in huiskamers en zien zo voorstellingen waarin 'Het geheim van de Jordaan' centraal staat. Want wat maakt de Jordaan zo bijzonder? Wat maakt de Jordaan de Jordaan? Waarom zijn de bewoners zo trots op hun wijk? Waarom zijn er zoveel verhalen en wordt de Jordaan zo vaak bezongen? Wie een idee heeft over wat dan wel ‘Het geheim van de Jordaan’ is en dat in een korte voorstelling over het voetlicht kan brengen, kan zich aanmelden bij de organisatie. Het publiek kan zich laten verrassen en ontroeren door het beste wat deze buurt te bieden heeft. Het Verhalenfestival wordt traditioneel afgesloten met een groot buurtdiner in de Tweede Leliedwarsstraat.

 

Monique Ruimschotel van het Verhalenfestival: ‘Het Verhalenfestival is er nadrukkelijk voor en door de buurt. Vorig jaar hadden we ruim vierhonderd bezoekers. Naast de artiesten zijn veel buurtbewoners als enthousiaste vrijwilligers betrokken bij de organisatie. Zo bieden we niet alleen lokale talenten een podium, maar versterken we met de vele vrijwilligers ook de saamhorigheid in deze leuke buurt. Op de dag zelf met de optredens en het buurtdiner krijgt dat dan nog een extra stimulans.’

Bedenk en maak een voorstelling

Wie een idee heeft over wat dan wel ‘het geheim van de Jordaan’ is en dat in een korte voorstelling over het voetlicht kan brengen, kan zich aanmelden bij de organisatie. De deskundige jury*) beoordeelt wie op 8 en 9 juni een groot publiek krijgt. Meer informatie op: www.verhalenfestivaljordaan.nl.  Wees snel, de inzending sluit op 1 maart! 

*) In de jury zitten in ieder geval: Jaap van Eijk (filmregisseur), Maiko Kemper (acteur), Cees Heijne (acteur, zanger), Nan Rosen (documentairemaakster), Guy Sonnen (acteur), Sylvia Holstijn (actrice, zangeres), Jan Knol (fotograaf en juryvoorzitter).

www.verhalenfestivaljordaan.nl

Facebook: Verhalenfestival Jordaan

 

Noot voor de redactie, voor meer informatie:

Dick Kors 0634020751, dick.kors planet.nl