Vita Pagie & Jaime Nanoha - Braziliaanse liederen

jaimevita

H

Hofjesconcertenadam  |  28 oktober 2018

Vita Pagie en Jaime Nanoha zijn al sinds 2012 een gevestigd duo. Zij hebben een grote liefde voor de Braziliaanse muziek. Beiden zijn zij cum laude afgestudeerd aan het conservatorium en hebben ze inmiddels een album opgenomen en een grijpende theatervoorstelling gemaakt. Zij vertolken melancholische ballades en ritmische liederen uit de 20e eeuw op geheel akoestische wijze.

Vita Pagie

Mijn liefde voor muziek werd vroeg gevoed door mijn vader die pianist is. Nog in de buik van mijn moeder speelde hij Waltz for Debby voor ons. Mijn moeder liet mij kennis maken met zangeressen zoals Joni Mitchell.
In mijn tweede jaar van het conservatorium hoorde ik Elis Regina voor het eerst en leerde ik de wereld achter de bossa nova kennen, die van de samba en de choro en klassieke Braziliaanse componisten zoals Heitor Villa Lobos.

Jaime Nano

Vanaf kleins af aan ben ik al een muziekliefhebber. Thuis werd er veelal Soul en Funk gedraaid en stond ik daar al op te dansen voordat ik kon lopen!

Toen ik 19 was werd ik ineens gegrepen door de schoonheid van de klassieke gitaar nadat ik iemand een wals van Bartolomé Calatayud hoorde spelen. Dat heeft mij zo geraakt dat ik niets anders meer wilde dan gitaar spelen.

Na 5 jaar op een autodidacte wijze te studeren deed ik auditie aan het Rotterdams Conservatorium Codarts. Daar doceerden ze namelijk Braziliaanse muziek. Later in Brazilië heb ik lessen gevolgd van grote namen, maar hetgeen wat mij nog dichterbij de muziek bracht was het dagelijks leven en de omgeving. Daar waar de liederen over gaan.

Zondag 28 oktober, 15 uur
Locatie: het Claverhuis, Elandsgracht 70