Regenton in elke tuin

Mail: kees jordaangoudenreael.nl of bel naar 020-7192371. informatie via de website: www.jordaangoudenreael.nl
mini-rainsaver-100-liter

Bestuur

Bestuur  |  13 juli 2017

Regentonnen actie

Regenwateroverlast en droogte, we hebben er steeds vaker last van in onze wijk. Er valt in een korte tijd veel regenwater en het riool raakt daardoor overbelast of er valt lange tijd helemaal geen regen. Het afgelopen jaar hebben we al droge en natte tijden gehad. Om dit probleem aan te pakken willen wij zo veel mogelijk regentonnen gaan plaatsen in geveltuinen, binnentuinen, hofjes en perken. Door deze regenton sla je water op wat je later weer goed kunt gebruiken in een droge tijd. Kostbaar water word hiermee bespaard. Voor iemand die op twee hoog woont kan dit ook een uitkomst zijn. Het slepen met emmers en gieters is verleden tijd!

Samen met Rainroof en Natuur en Milieuteam Zuid willen wij als Wijkcentrum zo veel mogelijk regentonnen plaatsen in de wijk voor een zo laag mogelijk tarief. Doordat we dit groots willen aanpakken kunnen we gezamenlijk groots inkopen waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven. Of een deel van de kosten vanuit een subsidie kunnen komen word ook nog onderzocht. Buurtbewoners die in de buurt stukken gemeentegrond onderhouden kunnen de regenton financieren vanuit het zelfbeheer.

We hopen een paar verschillende types te kunnen aanbieden variërend van hout tot kunststof, van groot tot klein. We maken gebruik van een nieuw systeem waardoor het aansluiten van de regenton op de regenpijp gemakkelijk zelf te doen is, of met minimale hulp van anderen. Een druppelsysteem waardoor de regenton het water zelf langzaam afgeeft aan de tuin kan ook gerealiseerd worden.

Voor meer informatie neem contact op met Kees Kramer van Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael.

4 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.

L

Liesbeth Brouwers  |  13 juni 2018

Goedemiddag Kees,
Als bewoonster van Concordia Noord en deel uitmakend van de Groengroep Concordia noord, onderdeel van de bewoners commissie wil ik je laten weten dat wij zeer geïnteresseerd zijn in dit project. Ymere waaronder het complex valt ook heb ik al begrepen. Wij zijn inmiddels al aan het inventariseren per tuin (het zijn 4 hofjes) waar tonnen geplaatst zouden kunnen worden. Toch zijn er nog vele vragen.
Mijn vraag aan jou is zou ik je deze kunnen stellen in een gesprek op het wijkcentrum. Wat mij betreft kan dit deze week op donderdag dan wel de vrijdag a.s. maar misschien is dat wat snel. Dan hoor ik graag van jou een alternatief.
Met hartelijke groet,
Liesbeth Brouwers

Ongepast? Meld het ons
Bestuur

Bestuur  |  27 februari 2018

Beste thalitha en de Akoert, stuur mij een e-mailtje naar: kees@jordaangoudenreael.nl krijgen jullie meer informatie over dit project.

T

Talitha  |  21 februari 2018

Goed plan, wij zouden er eentje op onze hof kunnen plaatsen. ipv de planten te besproeien met kraanwater

Ongepast? Meld het ons
D

de Akoert  |  18 juli 2017

Deze regenton zou een goede oplossing kunnen zijn voor onze wateroverlast achter op het plat. Waar we vaak bijna overstromingen hebben door teveel regenwater afkomstig van de Palmgracht en de Brouwersgracht. Ik heb grote interesse in dit project.

Ongepast? Meld het ons