Regenton in elke tuin

Mail: kees jordaangoudenreael.nl of bel naar 020-7192371. informatie via de website: www.jordaangoudenreael.nl
mini-rainsaver-100-liter

Bestuur

Bestuur  |  13 juli 2017

Regentonnen actie

Regenwateroverlast en droogte, we hebben er steeds vaker last van in onze wijk. Er valt in een korte tijd veel regenwater en het riool raakt daardoor overbelast of er valt lange tijd helemaal geen regen. Het afgelopen jaar hebben we al droge en natte tijden gehad. Om dit probleem aan te pakken willen wij zo veel mogelijk regentonnen gaan plaatsen in geveltuinen, binnentuinen, hofjes en perken. Door deze regenton sla je water op wat je later weer goed kunt gebruiken in een droge tijd. Kostbaar water word hiermee bespaard. Voor iemand die op twee hoog woont kan dit ook een uitkomst zijn. Het slepen met emmers en gieters is verleden tijd!

Samen met Rainroof en Natuur en Milieuteam Zuid willen wij als Wijkcentrum zo veel mogelijk regentonnen plaatsen in de wijk voor een zo laag mogelijk tarief. Doordat we dit groots willen aanpakken kunnen we gezamenlijk groots inkopen waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven. Of een deel van de kosten vanuit een subsidie kunnen komen word ook nog onderzocht. Buurtbewoners die in de buurt stukken gemeentegrond onderhouden kunnen de regenton financieren vanuit het zelfbeheer.

We hopen een paar verschillende types te kunnen aanbieden variërend van hout tot kunststof, van groot tot klein. We maken gebruik van een nieuw systeem waardoor het aansluiten van de regenton op de regenpijp gemakkelijk zelf te doen is, of met minimale hulp van anderen. Een druppelsysteem waardoor de regenton het water zelf langzaam afgeeft aan de tuin kan ook gerealiseerd worden.

Voor meer informatie neem contact op met Kees Kramer van Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael.