Schrijfactie Amnesty International

AmnestyInternationalLogo

A

Amnestyinternational  |  10 december 2017

 

De grote schrijfmarathon van Amnesty International komt er weer aan. Op de Dag van de Mensenrechten, 10 december, wordt er wereldwijd op vele locaties geschreven voor mensen die onrecht wordt aangedaan, die gediscrimineerd, gemarteld of bedreigd worden.

En deze vredelievende manier werkt! Vorig jaar zijn er meer dan een miljoen e-mails, brieven en handtekeningen verstuurd.
650 ten onrechte gevangen genomen mensen zijn vrijgelaten! Regimes voelen zich verplicht in actie te komen wanneer ze overdonderd worden door duizenden brieven.

Een voorbeeld:
Een vrouwelijke mensenrechten- en milieuactiviste uit Peru, Maxima Acuna, is in het gelijk gesteld en hoeft haar land niet af te staan aan een van de wereldwijd grootste mijnbouwbedrijven, Yanacocha. Maxima Acuna weigerde haar grond af te staan omdat het mijnafval de meren in de omgeving ernstig zou vervuilen. Daardoor zou de watervoorziening en het leefmilieu van duizenden mensen ernstig zou worden aangetast. Al ruim vijf jaar werd zij geïntimideerd, in kwaad daglicht gesteld en vals beschuldigd door het mijnbouwbedrijf.
Meer dan 150.000 brieven werden aan de Peruaanse regering gestuurd met als resultaat dat deze regering zich eens ging verdiepen in de zaak en haar uiteindelijk in het gelijk stelde.
En dit is slechts 1 succes.

Dit jaar heeft Amnesty gekozen voor ten onrechte gevangen genomen mensenrechtenactivisten omdat de mensenrechten op dit moment zeer onder druk staan in vele landen.

Wij bieden een mogelijkheid tot schrijven op 10 december 2017 in de ateliers van Westerdok 318 van 10.00 en 19.00 uur.

Neem familie, vrienden en kennissen mee, we maken er een betekenisvolle en mooie dag van.

Voor info en aanmelden: AmnestyInternationalwesterdok gmail.com
Zie ook: www.amnesty.nl/schrijfmarathon


Wij hopen jullie allemaal te zien op 10 december in het Westerdok 318.


Vriendelijke groet,

Hank Mutsaers en Conny Manasse