Vinkentuinboekje

 vinkentuinboekje

Bestuur

Bestuur  |  18 juli 2017

Vinkentuinboekje

Ineke, Willy en Toke, buurvrouwen uit de Vinkenstraat, hebben een boekje gemaakt over de buurtbeheertuin in de Vinkenstraat: `De Vinkentuin van toen (1980) naar nu (2017)´.

Een boekje met een kleine geschiedenis, verhalen van bewoners over de tuin en veel foto´s van activiteiten in en om de tuin door de jaren heen.

Een boekje voor alle bewoners, oude getrouwen en nieuwkomers, jong en oud.

De bewoners van (vooral het eerste deel van) de Vinkenstraat zijn vol lof over de Vinkentuin: ´Groen hartje in de straat´, ´Prachtig paradijsje in een drukke stad´, ´Een groene oase´, ´Door samen te werken in de tuin en door de feestjes ontmoeten mensen elkaar´, ´Doordat ik de mensen heb leren kennen in de tuin heb ik nooit een gevoel van onveiligheid in de straat´. 

Het boekje werd gepresenteerd op zondag 25 juni j.l., met muzikale omlijsting door singer/songwriter/gitarist en oud-Vinkenstraatbewoner Dirk van der Wal. Een inspirerende en gezellige bijeenkomst, met bubbels en door de bewoners zelfgemaakte lekkere hapjes. En een mooi loflied op de tuin: ´En in ons fijne Vinkenstraatje, waar bloem en hoge berken staan, de Vinkentuin: ons groene plaatje, dat nimmer, nooit voorbij zal gaan!´ (refrein van het lied ´Het Dorp´van Wim Sonneveld). Zie foto.

Het Wijkcentrum Jordaan en Gouden Reael gaf vanuit het budget voor de bevordering van sociale cohesie in de buurt een subsidie voor de drukkosten (zwart/wit) van het boekje en voor de drankjes van de presentatie-bijeenkomst.

Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar voor vertegenwoordigers van ‘groene’ buurtgroepen; stuur een email naar toke.smolders chello.nl

klik hier voor de digitale versie van het boek.