Amsterdamse tuinhuizen binnen de Singelgracht

Keizersgracht317

Bestuur

Bestuur  |  29 april 2019

Tentoonstelling
Amsterdamse tuinhuizen binnen de Singelgracht

7 mei t/m 14 juni 2019

Locatie: Amstelkerk, Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Elke werkdag 9-17 uur

Toegang gratis

  

In de Amstelkerk is vanaf dinsdag 7 mei t/m 14 juni 2019 een fototentoonstelling gewijd aan één van de meest onbekende aspecten van deze werelderfgoedstad, namelijk de tuinhuizen binnen de Singelgracht.

Het tuinhuis beleefde zijn grote bloei in de achttiende eeuw. Het groeide in deze periode uit tot een architectonisch kleinood, meestal fraai versierd en verlevendigd door sculptuur.
Er zijn op dit moment welgeteld meer dan 300 tuinhuizen binnen de Singelgracht, van historisch tot modern. Een aantal van de belangrijkste tuinhuizen is bewaard gebleven op hun oorspronkelijke plaats of soms overgebracht naar andere tuinen binnen en buiten Amsterdam.
Deze tentoonstelling is samengesteld door monumentenkenner Hans Tulleners en brengt 48 tuinhuizen – van historisch tot modern - onder de aandacht.

De Amstelkerk is gevestigd op het Amstelveld 10. De tentoonstelling is te bezoeken op werkdagen van 9-17 uur en de toegang is gratis.

 

Voor meer informatie: www.amsterdam-inside.nl

 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.