Groen op de Haarlemmerstraat

Bewoners en ondernemers kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor het verbeteren, leuker maken of toevoegen van het groen in hun eigen buurt. Wilt u ook meer groen in uw buurt? U vindt meer informatie op de website van de gemeente.
haarlemmerstraat sluis

F

Frank Groot  |  13 februari 2017

“Op de Haarlemmerstraat en de Eenhoornsluis komt meer ruimte voor groen”, vertelt Roel Piera, directeur van het Koffiehuis van Stichting de Volksbond. Sinds enige tijd is hij bezig om verschillende partijen bij elkaar te krijgen om de Haarlemmerstraat en Eenhoornsluis groener te maken. Lees hier het bericht op de website van de gemeente

Zo heeft hij samen met Sanne Horn, landschapsarchitecte, een groenplan voorgelegd aan het stadsdeel, bewoners en ondernemers. Het idee is om bloembakken op de brug bij de Eenhoornsluis en vier grote boom/plantenbakken op de Haarlemmerstraat te plaatsen. De cliënten van het Koffiehuis van Stichting de Volksbond, veelal dak- en thuislozen, verzorgen het onderhoud van de bakken. Dit plan viel goed bij de gemeente en in de buurt. En zo ontstaat er dankzij dit buurtinitiatief in deze drukke straat een groener en gezonder leefklimaat.
Begin februari

Vanaf begin februari worden de eerste bakken geplaatst op de Haarlemmerstraat en Eenhoornsluis. In verband met het plaatsen van de bakken, worden fietsers gevraagd hun fiets elders te parkeren.
Ook een idee voor groen in de buurt?

2 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.

A

A. Wijkhuijs  |  02 mei 2018

Met de laatste vraag beantwoord ik meteen uw vraag aan fietsers hier in de buurt Haarlemmerstraat/dijk. Een idee voor groen in de vorm van plantenbakken op de plaats van fietsparkeer is fout.
Plantenbak zetten voor de deur van een druk bezochte winkel is fout

planten hebben wat zon nodig. Een bak met planten staat goed op de sluis, vrij van verkeer

Ongepast? Meld het ons
Bestuur

Bestuur  |  14 februari 2017

De volksbond heeft ook een 16 tal brugbloembakken in onderhoud genomen op de 2 bruggen Prinsengracht hoek Brouwersgracht.