Smikkelen van de natuur op kinderboerderij De Dierencapel

Bestuur

Bestuur  |  13 juli 2021

Smikkelen van de natuur op kinderboerderij De Dierencapel

Amsterdam, 4 juli 2021- We staan er soms niet bij stil, maar wat krijgen wij toch veel van de natuur. Kijk maar eens in de koelkast. Waar komt dat eigenlijk allemaal vandaan? Dat kunnen kindjes zaterdagmiddag 17 juli 13.00-15.00 uur ontdekken.

Ze gaan onder andere zelf brooddeeg maken, eitjes zoeken op het erf en wat lekkers plukken uit de kleine groentetuin naast de kinderboerderij aan de Bickersgracht; een leuk en leerzame middagactiviteit!

Ben je 6 jaar of ouder? Meld je dan snel aan met je naam en telefoonnummer via dedierencapel live.nl of via de inschrijflijst op de kinderboerderij. Er is plek voor 8 kinderen. Het is een vol programma, dus kom op tijd! Zoals altijd is deelname gratis.

Kinderboerderij De Dierencapel Bickersgracht 207 tel. 020-4206855 www.dedierencapel.nl

ook op Facebook en Instagram

 

Kinderboerderij De Dierencapel heropent na de lockdown met schapenwolfeestje voor buurtkinderen.

De gratis toegankelijke kinderboerderij aan de Bickersgracht, De Dierencapel, verwelkomt sinds 19 mei weer kleine en grote bezoekers en trapt zaterdag 12 juni aanstaande het activiteitenseizoen voor kinderen af met een workshop over schapenwol.

Op de kinderboerderij lopen drie schaapjes rond, genaamd Veronique, Dotje en Noortje. De dames zullen binnenkort van hun winterjas worden verlost door een professionele schapenscheerder. “Dat ziet er daarna toch altijd weer heel gek uit, zo kaal, en ze zijn ineens zo klein!”, zegt vrijwilliger Evelien van de activiteitencommissie. De afgeschoren vachten worden bewaard om kinderen te laten zien wat ze allemaal met wol kunnen doen, zoals spinnen, vilten, enzovoorts. Ze kunnen er ook zelf mee aan de slag tijdens de ‘after shave party’, de educatieve knutselmiddag die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 12 juni.

Er is mogelijkheid om in te schrijven voor ronde 1 van 13.00 tot 13.45 uur of voor de 2de van 14.00 tot 14.45 uur. Per ronde is er plaats voor 8 kinderen. Deelname is geheel gratis en vol = vol, dus schrijf je snel in via dedierencapel live.nl .

 

De Dierencapel
Op een unieke plek aan het water, in de binnenstad van Amsterdam, ligt kinderboerderij De Dierencapel. Op deze stadsboerderij leven kippen, varkens, geiten, schapen, konijnen, cavia’s en een gans. Het organiseren van educatieve activiteiten en het bevorderen van dierenwelzijn, dat is één van de doelen van de kinderboerderij, die volledig door vrijwilligers wordt gerund. Aan de dagelijkse toegang én de georganiseerde kinderactiviteiten zijn geen kosten verbonden.

 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.