opgeven voor cursus najaar

 snoeien 1

Bestuur

Bestuur  |  22 augustus 2018

U kunt zich weer opgeven voor de najaarscursussen van het Wijkcentrum. 

 

Fermenteren leren. Rode zuurkool       2 november 19:15 – 21:30

We starten de les met een stukje theorie. Daarna uitleg over hoe zelf zuurkool te maken en dan natuurlijk aan het werk zodat je met een pot zuurkool naar huis gaat. Zuurkool van wilde fermentatie, rauw gegeten, is super gezond, staat prachtig op je bord en is een welkome afwisseling in je menu. We starten de les met een stukje theorie, waarom is zuurkool zo gezond? Daarna uitleg over hoe zelf zuurkool te maken en dan natuurlijk aan het werk zodat je met een pot zuurkool naar huis gaat.

Het Claverhuis, Elandsgracht 70, € 15,- p/p

 

Fermenteren leren, Kimchi        16 november 19:15 – 21:30     

Een stukje theorie, wat is Kimchi, waar komt het vandaan. Kimchi is het mooiste en lekkerste groente ferment uit Azië. Een stukje theorie, wat is Kimchi, waar komt het vandaan, wat zijn de ingrediënten. Waarom is Kimchi zo gezond? Daarna uitleg over het zelf fermenteren, snijden en kruiden van je eigen Kimchi. En dan, aan het werk.

Het Claverhuis, Elandsgracht 70, € 15,- p/p

 

Fermenteren Demonstratieles        23 november 19:15 – 21:30

Fermenteren doe je om groentes en andere levensmiddelen langer houdbaar te maken en/of ze een bijzondere smaak te geven die in de veel gevallen ook nog extra gezond is. Naast groentefermenten zijn er allerlei andere mogelijkheden. Tijdens deze demonstratieles wil ik jullie laten kennis maken met: Hoe maak je zelf Miso. Miso dat zoutige goedje dat zo heerlijk is als basissmaak in je soep. Hoe kun je zelf een soort drinkyoghurt maken van melk en kefirkorrels.

En ten derde, hoe maak je, je eigen Kombucha. Tijdens de les kun je ook proeven hoe thuisgemaakte Miso, Kefir en Kombucha smaakt. Na de les kun je voor een paar euro een Kombucha Scoby of kefir korrels kopen om zelf makkelijk thuis aan de slag te kunnen gaan.

Het Claverhuis, Elandsgracht 70, € 12,50 p/p

 

 • € 5,- korting voor:
  • Mensen die aantoonbaar in de wijk Jordaan of Gouden Reael wonen.
  • Stadspashouders. 
 • Gepast betalen
 • Opgeven Toos Tuin:        fermenterenamsterdam gmail.com

 

 

Snoeicursus door Loes Pool

  

In 2 dagen tijd neemt Loes Pool u mee in de wereld van snoeien. De cursus heeft als rode draad het snoeien van struiken, planten en bomen. Buiten het thema om kunt u ook vragen stellen over algemeen tuinonderhoud, bodem en planten. Loes Pool, die een jarenlange professionele praktijk heeft gehad met stadstuinonderhoud geeft de cursus. Er zal begonnen worden met theorie. Heeft u op voorhand vragen, stel deze gerust. Na de theorie gaan we ook naar buiten toe en daadwerkelijk in de praktijk snoeien.

Neem gepaste buitenkleding mee. Heeft u zelf een tuin in de buurt van het Claverhuis welke u aan Loes wilt laten zien? Geef u tuin op als praktijktuin.

Datum:          Vrijdag 26 oktober & 2 november, Het Claverhuis, Elandsgracht 70

Tijd:              10:30 tot +/- 13:30

Kosten:         € 7,50 p/p

 

 • € 2,50 korting voor:
  • Mensen die aantoonbaar in de wijk Jordaan of Gouden Reael wonen.
  • Stadspashouders. 
 • Gepast betalen!
 • Opgeven Loes Pool:     m.pool85 upcmail.nl
 • Informatie: www.jordaangoudenreael.nl 

 kimchi

 

 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.