Workshop Fermenteren door Toos Tuin
Fermenteren leren. Rode zuurkool
- Maandag 12 maart 2018
- 19:30 - 21:30 (inloop 19:15, we starten op tijd)
- Claverhuis, Elandsgracht 70
- € 15,- p/p betalen minimaal 1 week voor aanvang van de workshop
- € 5,- korting voor wie aantoonbaar woont in de Jordaan of Gouden Reael of Stadspashouders.
Fermenteren leren, Kimchi
- Dinsdag 20 maart 2018
- 19:30 - 21:30 (inloop 19:15, we starten op tijd)
- Claverhuis, Elandsgracht 70
- € 15,- p/p betalen minimaal 1 week voor aanvang van de workshop
- € 5,- korting voor wie aantoonbaar woont in de Jordaan of Gouden Reael of Stadspashouders.
Fermenteren Demonstratieles
- Dinsdag 3 april 2018
- 19:30 - 21:30 (inloop 19:15, we starten op tijd)
- Claverhuis, Elandsgracht 70
- € 12,50 p/p betalen minimaal 1 week voor aanvang van de workshop
- € 5,- korting voor wie aantoonbaar woont in de Jordaan of Gouden Reael of Stadspashouders.
Opgeven & informatie.
Kees Kramer, Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael
kees jordaangoudenreael.nl
020 – 719 23 71
Rode zuurkool
Zuurkool van wilde fermentatie, rauw gegeten, is super gezond, staat prachtig op je bord en is een welkome afwisseling in je menu. We starten de les met een stukje theorie, waarom is zuurkool zo gezond? Daarna uitleg over hoe zelf zuurkool te maken en dan natuurlijk aan het werk zodat je met een pot zuurkool naar huis gaat.
Kimchi leren fermenteren.
Kimchi is het mooiste en lekkerste groente ferment uit Azië. Een stukje theorie, wat is Kimchi, waar komt het vandaan, wat zijn de ingrediënten. Waarom is Kimchi zo gezond? Daarna uitleg over het zelf fermenteren, snijden en kruiden van je eigen Kimchi. En dan, aan het werk.
Demonstratieles.
Fermenteren doe je om groentes en andere levensmiddelen langer houdbaar te maken en/of ze een bijzondere smaak te geven die in de veel gevallen ook nog extra gezond is. Naast groentefermenten zijn er allerlei andere mogelijkheden. Tijdens deze demonstratieles wil ik jullie laten kennis maken met: Hoe maak je zelf Miso. Miso dat zoutige goedje dat zo heerlijk is als basissmaak in je soep. Hoe kun je zelf een soort drinkyoghurt maken van melk en kefirkorrels.
En ten derde, hoe maak je, je eigen Kombucha. Tijdens de les kun je ook proeven hoe thuisgemaakte Miso, Kefir en Kombucha smaakt. Na de les kun je voor een paar euro een Kombucha Scoby of kefir korrels kopen om zelf makkelijk thuis aan de slag te kunnen gaan.