Nieuwsbrief groen 
 

Groene Straatdag 12 mei 2018 Noorderspeeltuin

Of het nu gaat om de aanschaf van biologische planten voor in de tuin of omdat u meer wilt weten over snoeien. Een leuke activiteit voor de kinderen of meer wilt weten hoe dat nou zit met de gierzwaluw. Op de Groene Straatdag is er van alles te doen, beleven en leren. Dit alles met muzikale ondersteuning van een eerst een strijkerstrio met aansluitend smartlappen. 

 
  2018 flyer liggend-page-001

Groene Straatdag 2018

De groene informatie- en doe markt van Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael

 

Zaterdag 12 mei

12.00 – 16.00 uur

Noorderspeeltuin

2e Lindendwarsstraat 10

 

In een paar jaar tijd is de jaarlijkse Groene Straatdag in de Jordaan snel uitgegroeid tot een gezellige, gevarieerde markt met een twintigtal kramen waarbij natuur en milieu centraal staan. Groene buurtinitiatieven zoals de gierzwaluwwerkgroep presenteren zich, Gert Snoei kan u de beginselen van het snoeien bijbrengen, de plantendokter is aanwezig om uw groene probleemgevallen aan voor te leggen, er is een plantenruilhoek en tegen een schappelijke prijs kunnen biologisch gekweekte planten aangeschaft worden voor in uw (gevel)tuin. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel.

Dit jaar wordt ook het regentonproject aan de buurt gepresenteerd en worden instructies gegeven hoe zo’n ton te installeren.

Voor de jeugd zijn er diverse sport- en spelactiviteiten en groene workshops.

De speeltuinvereniging zorgt voor de versnaperingen en dankzij een bijdrage van de werkgroep Kunst & Cultuur kan het geheel muzikaal worden omlijst door het Molino strijkerstrio en het Amsterdams Smartlappenkoor.

 

Voor de lijst met deelnemende organisaties, klik op de link. 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Kramer: 06-15 58 40 96 of kees@jordaangoudenreael.nl

Lees meer...

 
  20170602_122100

Guerilla geveltuinen actie

In week 20, de week van 14 mei trekken we door de straten van de Jordaan & Gouden Reael op zoek naar geveltuintjes die er niet zo mooi bij liggen. Deze zullen we ter plekke met de mogelijke hulp van de aanwonende aanpakken. Is de aanwonende niet thuis, dan gaan we evengoed aan de slag.

 

Omdat een geveltuin er onverzorgd bij ligt wil dat niet zeggen dat mensen geen mooie geveltuin willen. het kan wezen dat ze er geen 1 willen omdat de geveltuin er al lag voordat ze er kwamen wonen. In dat geval vertellen we hoe er voor gezorgd kan worden dat de geveltuin weg gaat. Een andere reden kan zijn dat mensen het fysiek niet aankunnen om een geveltuin te onderhouden of dat ze het geprobeerd hebben en dat alles steeds maar dood gaat. Wij helpen de mensen dan verder op weg. 

We zeggen nog niet in welke buurt we aan de slag gaan. 

In 2017 hebben we dit voor het eerst gedaan en dat was een groot succes. We hebben een hoop tuinen opgeknapt en kregen veel positieve reactie van bewoners. 

 

Weet u nog een paar geveltuinen in de wijk die wat liefde nodig hebben. Laat het ons weten, misschien gaan we er dan wel naar toe volgende week. 

 

In de onderstaande link het item dat AT5 vorig jaar maakte over de guerilla actie.

http://www.at5.nl/artikelen/169693/amsterdammers-knappen-stiekem-geveltuintjes-op-nog-geen-klachten-gehad

 

Lees meer...

 
  verwaarloosde tuin

Opgeruimde tuin, opgeruimd hoofd

12 man sterk is de groenploeg nu. Elke week zijn er 1 of meer tuinen die onze hulp nodig hebben. De reden dat het mensen niet meer lukt om hun tuin te onderhouden loopt uiteen van depressie tot ouderdom. onze vrijwilligers vinden het heerlijk om in een tuin aan de slag te gaan om andere mensen te helpen. Het afgelopen jaar zijn er al 50 tuintjes aangepakt. 

Schaamte speelt een grote rol, bewoners durven niet meer naar buiten en spreken ook niet meer met de buren. Zeker als de buren al eens geklaagd hebben. Een opgeruimde nette tuin is een opgeruimd hoofd. Er komt weer ruimte, ruimte om iets anders aan te pakken en mee te doen. De dankbaarheid is dan ook groot bij de bewoners na het werken in een tuin.    

 

Voor het opgeven van een tuin of het zelf meedoen.

 

kees@jordaangoudenreael.nl

06 - 1558 4096

Lees meer...

 
  logotekst

Veranderingen Wijkcentrum Jordaan Gouden Reael

Per 1 juni wordt het Wijkcentrum over genomen door Dock. Dit brengt verandering met zich mee en dingen zullen in de toekomst mogelijk anders verlopen. Natuurlijk hopen we dat alles zo gladjes mogelijk verloopt en dat bewoners en projecten in de wijk hier zo min mogelijk last van ondervinden. Zodra wij meer uitsluitsel hebben over de hoe en de wat dan zullen we dat natuurlijk naar buiten brengen.