Nieuwsbrief Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael 
 

Een overvolle nieuwsbrief

Alstublieft, een overvolle nieuwsbrief waaruit blijkt dat we de afgelopen tijd zeker niet hebben stil gezeten. U leest over de Hofjes- en Pleinconcerten van de Werkgroep Kunst & Cultuur, de Groene Straatdag op 22 april met haar mooie programma, de Vrijheidsmaaltijd in de Rietvinck, het Wijkcentrum op bezoek in Reel Activiteitencentrum, het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Centrum met haar nieuwe programma en locatie. En nog veel meer...

 

Bezoek ons ook eens op

www.jordaangoudenreael.nl

www.facebook.com/wijkcentrumjordaangoudenreael.nl

 
  foto renate2

Hofjes- en pleinconcerten 2017

Ook deze zomer organiseert de Werkgroep Kunst & Cultuur weer een aantal concerten op hofjes en pleinen in de Jordaan en Gouden Reael. De concerten zijn gratis toegankelijk, beginnen altijd om circa 15:00 uur en duren één uur zonder pauze. Er zijn ongeveer 100 zitplaatsen beschikbaar en de locaties zijn toegankelijk voor rolstoelen. Alle concerten zijn bestemd voor een zo breed mogelijk publiek, buurtbewoners maar ook passanten en toeristen. Diverse soorten muziek worden aangeboden: klassiek, jazz, klezmer, salsa, kleinkunst, pop en swing. Eerste concert 2017 Wegens groot succes de reprise van de voorstelling ‘Wir sind ja heut’ so glücklich’ van Dorine van der Klei en haar band. In deze kleinkunstvoorstelling zingt Renate Jörg (zie foto), maar zij is ook een virtuoos op de accordeon. De exacte locatie van de voorstelling is nog niet bekend maar noteer alvast de datum in uw agenda: zondag 21 mei om 15:00 uur. Het gehele zomerprogramma van alle hofjesconcerten zal worden gepubliceerd in het komende meinummer van de Wijkkrant Jordaan & Gouden Reael.

Lees meer...

 
  foto van de flyer Reel

Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael op bezoek in Reel Activiteitencentrum

Iedere donderdag en vrijdag van 11.00 tot 15.00

 

Frank Groot en Onno Raadsen staan voor u klaar

 

 • om uw vragen over bewonersinitiatieven te beantwoorden
 • om u te helpen subsidie aan te vragen voor uw initiatief
 • om ideeën samen om te zetten naar een concreet plan
 • vragen over uw buurt te beantwoorden
 • informatie over uw buurt te geven
 • met computers en internet
 • met een kopje koffie en een praatje

 

Frank Groot: 06-15595391

Onno Raadsen: 06-15568998

 

Adres:Tussen de Bogen 16, ingang Hendrik Jonkerplein

 

Lees meer...

 
  vrijheid

Vrijheidsmaaltijd in de Rietvinck

vrijdag 5 mei om 17.00 uur

 

Dit jaar is er een Vrijheidsmaaltijd in woon- en zorgcentrum de Rietvinck. Een feestelijk 3 gangen diner samen met de bewoners, met muziek, gedichten, herinneringen en verhalen. Kosten €15.00 graag een plekje reserveren bij Anette Visser avisser@amstelring.nl of 020-7563700 dit kan tot 28 april.

 

Adres: Vinkenstraat 185

 

Lees meer...

 
  logo groene straatdag 2017-page-001

Groene straatdag Noorderspeetuin 22 april 2017

Alweer voor de 3e keer organiseert het Wijkcentrum de Groene Straatdag in de Noorderspeeltuin van 12:00 tot16:00 uur. Ook dit jaar zijn er diverse workshops voor jong en oud. De Groene Straatdag is ook het moment waarop organisaties en bewonersgroepen die actief bezig zijn met groen, natuur en milieu zich graag aan u voorstellen. Het Amsterdams Smartlappenkoor zorgt namens de werkgroep Kunst & Cultuur voor een muzikale omlijsting van de dag.

 

Aanwezige organisaties:

Dock, Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael, Werkgroep Kunst & Cultuur, Stichting de Mussen toevlucht, Repair-café en De Volksbond.

 

De Workshops voor jong & oud.

 • Workshop bijenhotels maken.
 • De plantendokter: slecht groeiende planten? Raadpleeg de Plantendokter.
 • Buttons maken: kinderen maken een afbeelding in een echte button.
 • Workshop voor kinderen: soep maken van lokale en biologische producten.
 • plantenmarkt: voor weinig geld biologisch gekweekte planten kopen.
 • ruilbeurs: ruil uw planten met die van uw buurtgenoten.
 • presentaties: bewoners tonen hun groene initiatieven zoals kunstwerken van straatafval.
 • De hele middag kunnen kinderen meedoen aan sport- en spelactiviteiten onder leiding van Sciandri.
   

Doet u ook iets op gebied van groen, natuur of milieu en wilt u graag meedoen aan de Groene Straatdag neemt u dan contact op met Kees Kramer 06-15584096 of kees@jordaangoudenreael.nl

 

adres: Noorderspeeltuin, 2e Lindendwarsstraat 10

Lees meer...

 
 

Dodenherdenking Noordermarkt

In samenwerking met het 4/5 mei-comité organiseert de Werkgroep Kunst & Cultuur elk jaar de Dodenherdenking op 4 mei. Om 19:30 uur vertrekt de stille tocht bij het Marnixbad naar de Noordermarkt. De herdenking en kranslegging met de Drumfanfare Almere is om 20:00 uur. Aansluitend vindt in de Noorderkerk het herdenkingsconcert plaats. Het Zeami Strijkkwartet speelt daar vier Stücke für Streichquartet van Mendelssohn-Bartholdy en een selectie van muziek van Haydn. Musici: Wiesje Nuiver – viool Eva Traa – viool Sofie van der Schalie – altviool Marcus van den Munckhof – cello.

U bent allen van harte uitgenodigd voor dit gratis concert in de Noorderkerk.

Lees meer...

 
  alzheimer Nederland orgineel

Alzheimer Trefpunt Amsterdam Centrum en Huis De Pinto

Dankzij Sjef van Bommel onze gastheer en Noor Conijn van Centram zit het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Centrum sinds 5 april op een schitterende nieuwe locatie. Het Huis De Pinto aan de Antoniebreestraat 69 heeft het Trefpunt namelijk met open armen ontvangen. Dit is een plek waar we willen blijven!

Het Alzheimer Trefpunt ziet er naar uit u iedere eerste woensdag van de maand in het Huis De Pinto te verwelkomen.

 

Programma: Inloop 19.00, start 19.30, afsluiting 21.30

 

Woensdag 3 mei: Geld, testament & andere juridische zaken

Gastspreker: Mia Schrik

Als iemand dementie heeft, kunnen er veel vragen ontstaan rond juridische aspecten. Mia Schrik vertelt hierover en beantwoordt al uw vragen.

 

Woensdag 7 juni: Dementie en de kracht van herinnering

Gastspreker: Annemarie Bolder

Het ophalen van herinneringen doet een beroep op hetgeen de persoon met dementie nog kan en weet. Het ophalen van herinneringen is een inspirerend middel om op een fijne manier contact te hebben met mensen met dementie. Je kan er samen veel plezier aan beleven!