Nieuwsbrief Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael 
 

Nieuwsbrief februari 2018

Het nieuwe jaar is bij het Wijkcentrum Jordaan en Gouden Reael meteen begonnen met nieuwe ontwikkelingen. De activiteiten van het Wijkcentrum gaan in 2018 onverminderd door.

 
  _MG_0449 klein

Wijkcentrum wordt overgenomen door Stichting DOCK Amsterdam Centrum

Op 4 januari hebben de voorzitter van het bestuur van het Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael, Wally Soesman, en de directeur/bestuurder van Stichting DOCK, Jan Hoefsloot, een intentieverklaring ondertekend, waarin zij uitspreken dat DOCK het personeel, de opdracht en de financiën van het Wijkcentrum uiterlijk per 1 april 2018 (of zoveel eerder als mogelijk) zal overnemen.

 

Het bestuur van het Wijkcentrum vertrouwt erop dat de medewerkers van het Wijkcentrum bij DOCK een prima toekomst tegemoet gaan, waarbij de activiteiten voor de Jordaan & Gouden Reael voor de komende jaren gewaarborgd zijn.

 
  old-letters-old-letter-handwriting-51343

Archivaris gezocht!

In verband met de overname van het Wijkcentrum door DOCK zoekt het Wijkcentrum iemand (of meerdere personen) die het oude archief van het Wijkcentrum wil doorspitten om te zien wat er weg kan, wat er bewaard moet blijven en wat er naar een ander archief kan/moet. Wie vindt het leuk om in de archieven het 65 jaar Wijkcentrum te neuzen? Meld je bij Maaike Hermes: maaike@jordaangoudenreael.nl.

 
  542933588[1]

Alzheimer Trefpunt Amsterdam Centrum

Het Alzheimer Trefpunt is een prettige en veilige plek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Ook andere belangstellenden zijn welkom. U kunt er met lotgenoten praten over de dingen die u meemaakt en er is veel informatie beschikbaar. U hoeft zich niet tevoren aan te melden en de toegang is gratis.

Locatie: Huis de Pinto, Sint Antoniebreestraat 69.

Inloop vanaf 19:00 uur, start 19:30 uur, eind 21:30 uur.

 

Woensdag 7 MAART 2018:

HULP EN ONDERSTEUNING BIJ DEMENTIE

 

Woensdag 4 APRIL 2018:

HOE ZORG JE VOOR JEZELF ALS JE ZORGT VOOR EEN NAASTE MET DEMENTIE

 

Kik voor een verslag van de vorige bijeenkomst op onderstaande link:

Lees meer...

 
  Naomy Ceylan-Belkhir

Juridisch spreekuur

Sinds oktober 2017 is er elke vrijdag van 15:00 tot 16:00 uur een gratis juridisch inloopspreekuur in het Claverhuis. Iedereen kan hier gratis terecht met alle juridische vragen. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Het spreekuur wordt gehouden door Naomy Ceylan-Belkhir, advocaat bij advocatenkantoor Belkhir Legal. Naomy heeft haar rechtenstudie gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is gespecialiseerd in privaat- en strafrecht. Naast haar werkzaamheden als advocaat is zij senior jurist bij de Wetswinkel en lid van de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis.

 

Naomy: "Ik wil met een kosteloos inloopspreekuur in het Claverhuis iets betekenen voor mensen die het lastig vinden om een advocaat om advies te vragen. Een inloopspreekuur is laagdrempelig en iedereen krijgt de kans om zijn kwestie te bespreken. Elke kwestie is voor mij een nieuw en leerzaam moment om meer kennis en ervaring op te doen."