Zoekertjes / Advertenties

In deze rubriek kunnen buurtbewoners van de Jordaan & Gouden Reael gratis als particulier/stichting een advertentie plaatsen, voor burenhulp of anderszins. 

Zoekertjes mogen maximaal 200 tekens bevatten. Tekst kan alleen per email worden aangeleverd. Sturen naar:  bestuur jordaangoudenreael.nl


Een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Stichting Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael,
NL44.INGB.0000.0195.98 o.v.v. donatie zoekertjes (ANBI-status).
KVK-nummer 41212251 - RSIN-nummer 801785315

 

---- ----------------------------------------------------------

>> Al sinds 2001 wordt bij speeltuinvereniging Ons Genoegen (Elandsstraat 101)
het denkspel 'go' beoefend. Omdat wij dit fantastisch mooie, 4000 jaar oude
denkspel niet voor onszelf willen houden maar er de bekendheid aan willen
geven die het verdient, roepen wij hierbij iedereen die wel eens wat
meer van 'go' zou willen weten op om, gratis en vrijblijvend, eens langs te komen. We
zijn er elke vrijdag vanaf half negen.

Vooraf aankondigen is niet nodig, het kost niets en er is altijd wel iemand
bereid om het een en ander uit te leggen.

Info: rrehm xs4all.nl ; tel: 0103200284

--------------------------------------------------------------

>> Betrouwbare huurder zoekt nieuwe woning in de Jordaan.
Ik moet eind mei verhuizen uit mijn woning aan de Tuinstraat en zou graag in deze buurt willen blijven. Neem contact op met Jenni: tuovinenjenni gmail.com

--------------------------------------------------------------

>> Lange fietstochten rondom Amsterdam (40-50 km)

actieve 55+-er zoekt gelijkgezinden (géén racefiets of e-bike!)

stuur een aardig berichtje naar:  amsterdam.hbf gmail.com

Pee, Petrus Nouwens, Amsterdam

---------------------------------------------------------------

>>Het Amsterdams Smartlappenkoor zoekt nieuwe leden en een tubaspeler. Wij repeteren op de donderdagavonden in het Claverhuis op de Elandsgracht.
Iedereen kan lid worden van ons koor. Lees alle info op onze website: www.smartlappenkoor.nu

Henk Visser
06-19320401

 

>>Gezocht Vaste lieve, betrouwbare oppas voor onze dochter van 4 maanden oud, per maart, voor 2-4 dagen per week, hartje Jordaan.
We komen graag met u in contact!
Clementine Mol (0614581667)

 

>>Gezocht schoonmaakhulp. Uren en tarief in overleg.
Mevr Levent, 0626154317.

 

>>Wilt u leren om uw teksten te verbeteren? Of wilt u ze liever laten verbeteren? Beide is mogelijk bij zeer ervaren trainer, corrector, redacteur. Mail naar neerlandicus ziggo.nl voor meer informatie en overleg. 
K.Koster.

 

>>Wie heeft wat kracht en tijd om voor ons af en toe boodschappen te doen?
Alleenstaande moeder, heeft ernstige osteoporose en veel pijn.
Het gaat om groente zuivel en wat fruit.
Zoon en ik zouden dolblij zijn met hulp!

Sara Hochstenbach
Tel.: 0628673556
sarahochstenbach gmail.com


>>De Thuiszorg Student
nu ook in Amsterdam

In Amsterdam e.o. kunnen eenzame en hulpbehoevende ouderen vanaf vandaag terecht bij De Thuiszorg Student. De particuliere thuiszorgorganisatie koppelt zorgstudenten met ouderen die aanvullende zorg wensen. Het zorgaanbod is breed en flexibel: van thuiszorg tot huishoudelijke hulp en gezelschap. Met aanvullende mantelzorg bieden de zorgstudenten een oplossing tegen eenzaamheid, of kunnen sommige dagelijkse taken uit handen worden genomen.


De Thuiszorg Student: laagdrempelig en flexibel
Ook wanneer ouderen in Amsterdam behoefte hebben aan laagdrempelige ondersteuning, kunnen zij aankloppen bij De Thuiszorg Student. De studenten met een medische- of zorgopleiding helpen bijvoorbeeld bij boodschappen doen, maaltijden bereiden, het uitoefenen van hobby’s en het maken van een wandeling.


De invulling van de hulp hangt volledig af van de eigen wensen en behoeften. Voor mantelzorgers kan De Thuiszorg Student (tijdelijk) een deel van de zorg uit handen nemen: een vorm van ondersteuning waar de laatste periode -mede door de coronacrisis- significant meer vraag naar is. Een intakegesprek kan al op zeer korte termijn plaatsvinden: De Thuiszorg Student werkt namelijk niet met wachtlijsten.


Voor studenten: dankbaar werk én goed beloond
Op basis van ervaring en matching, worden ouderen zorgvuldig gekoppeld met de medisch studenten van De Thuiszorg Student. Deze studenten worden geselecteerd op basis van beschikbaarheid en betrouwbaarheid.


Studenten die interesse hebben in een maatschappelijk relevante bijbaan, kunnen zich vrijblijvend inschrijven op de website van De Thuiszorg Student. Meer informatie hierover is te vinden op https://www.thuiszorgstudent.nl/studenten/

 

>> Wandelingen door Amsterdam, Werelderfgoedstad

In de zomermaanden 2020 organiseert gids en monumentenzorger Hans Tulleners op zondag tussen 11:00 en 13:00 uur tien wandelingen door Amsterdam, werelderfgoedstad.

 Het gaat om de volgende wandelingen: langs gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (19 juli); door de tuinen van het Rijksmuseum (26 juli); langs tuinhuizen (2 augustus); langs stijlkamers (9 augustus); langs de Leidsegracht (16 augustus); door de Negen Straatjes (23 augustus); langs de Geldersekade en Kloveniersburgwal (30 augustus); langs historische pleinen in oud-Amsterdam (6 september); van Scheepvaarthuis naar Marinetereinen l(13 september Langs historische cafés.

Het programma plus een korte toelichting staat op www.amsterdam-inside.nl

Kosten zijn 18 euro per wandeling (inclusief consumptie na afloop). Voor meer inlichtingen en opgave kunt u bellen (020)6222213/06-12552332 of mailen naar  hanstulleners zonnet.nl

 

>> 50+ fietsgroep Mokumtrappers zoekt deelnemers

Fiets jij ook graag de stad uit? Vind je het gezellig om samen met andere fiets liefhebbers te genieten van natuur, mooie groene routes, zoveel mogelijk in een autovrije omgeving, dan zit je goed bij ons.

Gezelligheid, met regelmatig terrasstop(s) staat voorop. Er wordt zowel door de weeks als op zondag gefietst. Fietsafstanden variëren, soms 60 km, vaak minder. Vertrek is regelmatig bij een NS-station, metro, of de pond. E-bikes welkom. Vertrektijd voorjaar 12.30 uur, in de zomer 10.30 uur.

Aanmelden via  fietsclubmokumtrappers ziggo.nl  met opgave van gsm.nr

 

>> VERPLEEGKUNDIGE(27J) zoekt zelfstandige woonruimte in Amsterdam Centrum/Zuid/Oost voor onbep. tijd. max €800
06-46 30 35 74/N.S.kuipers olvg.nl

 

>> GET CONNECTED 

hulp gevraagd voor ondersteuning nieuw project.

Aub liken en delen als u dit aanspreekt... 

https://centrumbegroot.amsterdam.nl/plan/15242?fbclid=IwAR1iiT1nbteWT3pV2cbyzYMcJURco7GsZu9tCG44VTblbDpVMv2hBlZOz4Y

 

❱❱ Derdejaars geneeskunde studente zoekt urgent stille zelfstandige kamer:  isawagenaar gmail.com  of 06 255 46 687.

 

❱❱ THE WORK VAN BYRON KATIE in de Jordaan (Tussen de Bogen 13). Workshops, sessies en jaartrainingen door ervaren, gecertificeerde begeleider. Info: Aafke Heuvink, 06 218 70 535, www.living-heart.nl

 

❱❱ HEALING & PULSING Bereik diepe heling van lichaam en geest d.m.v. energy healing en holistic pulsing. Kom relaxen op de vierde verdieping in de Jordaan! Info: 06 506 95 277 of www.energytoheal.nl

 

❱❱ Shirley Hessels, gediplomeerd ziekenverzorgster helpt u graag als u zorg nodig heeft! Voor informatie kunt u bellen naar 06 227 61 110 (www.maatwerkzorg.nl).

 

❱❱ YOGA IN HET CLAVERHUIS. Al meer dan twintig jaar. Woensdag van 19 tot 20.15 uur en vrijdag van 9.15 tot 10.30 uur. 10 lessen € 80. Met korting €40. 

www.lydwinayoga.nl tel. 020 4210878.

 

❱❱ Kashmiryoga is diep ontspannend en zorgt voor innerlijke rust. Dus minder in je hoofd en meer in je hart. Dinsdag van20 tot 22 uur op Brouwersgracht 270A. Bel voor gratis proefles met Ernst Jan: 06 249 77 300.

 

❱❱ Yogales op donatiebasis: woensdag om 20.15 uur op Molenpad 15-17. Docenten in opleiding geven les, onder begeleiding van Barbara, senior Iyengar yoga lerares. Info: loop binnen, bel 06 - 825 88 116 of via www.iyengaryogacentrum.nl.

 

❱❱ DE ZONDAGSSCHILDERS, CENTRUM VOOR BEELDENDE KUNST Cursussen tekenen, schilderen, grafiek, ruimtelijk werken en beeldhouwen. Elke dag actief. Rozenstraat 206, tel. 020 62 43 933, www.dezondagsschilders.nl.

 

--------------------------------------------------------------

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Reacties naar: Sevim Saruhan,  ssaruhan dock.nl  of 06 348 81 830.

❱❱ DOCK

Gezocht! Iemand met ervaring en kennis om een computercursus te geven aan een groep van minimaal vijf beginners en half gevorderden. De cursus zal plaatsvinden op dinsdag van 10.30 tot 12.30 uur in het Claverhuis.

--------------------------------------------------------------

❱❱ DOCK

Wie kan buurtbewoners op weg helpen in het gebruik van iPhone en iPad en werken aan hun digitale vaardigheden tijdens het inloopspreekuur?

Spreekuur op vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur, in het Claverhuis.

--------------------------------------------------------------

❱❱ DOCK

We zoeken taalcoaches NT1 en NT2 voor het bemannen van de wekelijkse spreekuren in het Claverhuis, Boomsspijker en

De Witte Boei. Taken zijn o.a. doorverwijzen van buurtbewoners naar locaties waar taallessen worden gegeven, meedenken over de publiciteit en het bijhouden van de administratie. Het volgen van trainingen behoort tot de mogelijkheden.

--------------------------------------------------------------