Alzheimertrefpunt Amsterdam Centrum

Kees Kramer

Kees Kramer  |  05 september 2017

De werkgroep Alzheimertrefpunt Amsterdam Centrum is een samenwerking tussen organisaties en bewoners. 

Het Alzheimer Trefpunt is een prettige en veilige plek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Ook andere belangstellenden zijn welkom. U kunt er met lotgenoten praten over de dingen die u meemaakt en er is veel informatie beschikbaar. U hoeft zich niet tevoren aan te melden en de toegang is gratis.

Locatie: Huis de Pinto, Sint Antoniebreestraat 69.

 

programma najaar 2017:

Woensdag 4 oktober:        VERGEETACHTIGHEID OF DEMENTIE

Als er steeds meer wordt vergeten, denken mensen vaak aan dementie. Maar hoe weet je of dat ook echt het geval is, of dat er iets anders aan de hand is?

René Verfaille, specialist ouderengeneeskunde in het Sarphatihuis, komt deze avond uitleg geven over het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie en over het herkennen van de verschillende vormen van dementie.

 
Woensdag 1 november:  IN GESPREK MET IEMAND MET DEMENTIE

We gaan in gesprek met iemand met dementie en een naaste. Wat betekent het om de diagnose dementie te krijgen, en hoe ga je dan verder met je leven? Wat verandert er allemaal en hoe reageert de omgeving daarop? Hoe belangrijk is de rol van een mantelzorger hierbij?


Woensdag 6 december:    FEESTDAGEN EN DEMENTIE

De feestdagen zijn vaak belangrijk om samen te zijn. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de feestdagen ook echt prettig zijn voor iemand met dementie, voor mantelzorgers en ook voor andere mensen in de omgeving? Onder de aanwezigen van deze avond bevinden zich veel deskundigen. Met hen willen we deze avond praten over hun ervaringen.

 

Het alzheimer trefpunt kan altijd hulp gebruiken. wilt u zich opgeven als vrijwilliger of wilt u gewoon meer weten over deze organisatie. 

www.alzheimeramsterdam.nl hier vind u informatie over andere Alzheimertrefpunten binnen Amsterdam.

 

  • Kees Kramer, Coördinator (Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael) kees jordaangoudenreael.nl  of tel: 06-1558 4096
  • Sjef van Bommel (gespreksleider/gastheer)
  • Noor Conijn (Centram) noor.conijn centram.nl of tel: 06-44740437
  • Jose Kersten (Centram) jose.kersten centram.nl
  • Niesje Snijder (Buurtzorg Nederland) n.snijder buurtzorgnederland.com

  • Annelies Verbist (Cordaan) AnnelieV cordaan.nl  

  • Nel van Rietschoten (vrijwilliger)alzheimer Nederland orgineel

 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.