“VOLGENDE X”

Bestuur

Bestuur  |  03 juni 2023

“VOLGENDE X”

… een ‘geestige ’komedie…

vrijdag 30 juni in De Roode Bioscoop

Komend seizoen speelt acteur en theatermaker Nico Meurs de solovoorstelling: “VOLGENDE X”.

Deze bekroonde tekst uit 1993 is van de Engelse schrijver Ron Aldridge. Nico Meurs heeft het voor deze Nederlandse versie opnieuw vertaald en bewerkt. Het resultaat is een ‘tragi-komische ’solo van ruim een uur. De voorstelling zit vol: humor, vaart en ontroering; is zowel beklemmend, als ook grappig en diep-menselijk.

Maar bovenal kent “VOLGENDE X” een aantal zeer onverwachte ‘plot-twists ’die de toeschouwer op het puntje van de stoel zal laten zitten!


Korte inhoud

Een man alleen in een verlaten wachtruimte van het ziekenhuis wacht gespannen af of zijn vrouw Maaike, die een auto-ongeluk heeft gehad, nog uit haar coma zal ontwaken.

Ondertussen doodt hij de tijd met:

verhalen, grappen, liedjes, imitaties, anekdotes, bespiegelingen en herinneringen…

Langzamerhand kom je meer-en-meer te weten over zijn leven en over de toedracht van het ongeluk.

“VOLGENDE X”:

Een voorstelling over: noodlot, dromen, wachten, liefde én ‘keepen in het eerste van AZ’!

 

Nico Meurs

Acteur/theatermaker Nico Meurs (Alkmaar, 1970) studeerde in 1994 af aan de Toneelschool Amsterdam. Hij is verbonden aan Theaterstichting De Blauwe Feniks en Theatergroep ALKmaar (TALK). Daarnaast is hij ook als gast-acteur te zien bij andere gezelschappen.

Meer info: www.deblauwefeniks.nl

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.