Actie: Pianolamuseum moet blijven

(Tekst van het Pianolamuseum) Wij zijn bezig met een grote actie om dit in de publiciteit te brengen. Als eerste heeft het Parool een artikel in de krant en op zijn website gepubliceerd. Ook besteedde de Amsterdamse zender AT5 er aandacht aan in een nieuwsitem. We hopen nog veel meer ruchtbaarheid te kunnen geven aan de precaire situatie die voor het museum dreigt te ontstaan.
Hierbij ook een link naar een samenvatting betreffende de situatie op de website van het Geelvinck Muziek Museum.
De directie van het Theo Thijssen museum (ook in de Jordaan), waarmee wij o.a. samenwerken tijdens de zomerse museumwandelingen door de Jordaan schreef onlangs een brief aan het stadsbestuur die wij binnenkort op onze website zullen publiceren.
Pianola museum moet blijven

F

Frank Groot  |  03 januari 2018

(Tekst van het Pianolamuseum)
Aan alle vrienden en sympathisanten van het museum, voor het museum wordt het begin van 2018 helaas een spannende tijd. Desondanks gaan wij natuurlijk gewoon door met al onze activiteiten! Hieronder vindt u de informatie over de concerten van januari, maar eerst vragen wij uw aandacht voor onze actie om de gedwongen sluiting van het museum te voorkomen. De gemeente wil namelijk nog dit jaar het museumpand aan de hoogste bieder verkopen.

Kort voor de jaarwisseling zijn wij een petitie gestart om B&W van Amsterdam van dit rampzalige besluit te doen afzien. Hopelijk zal een meerderheid van de gemeenteraad ons daarin steunen. In drie dagen tijd hebben al meer dan 1600 mensen de petitie getekend. Via de onderstaande link kunt u ook steun betuigen door deze petitie te ondertekenen. Vergeet niet de bevestiging via mail die u daarna krijgt aan te klikken! Wie al getekend heeft kan ook helpen door zijn hele netwerk bij deze actie te betrekken. We hebben nog vele duizenden handtekeningen nodig!
https://petities.nl/petitions/pianola-museum-moet-blijven?locale=nl

Wij hopen met uw steun het stadsbestuur ervan te overtuigen, dat het een verkeerde beslissing zou zijn om het Pianola Museum op te offeren om de schulden van de stad af te kunnen lossen. Het museum zou indien haalbaar het gebouw graag zelf willen overnemen, maar als het moet opbieden tegen projectontwikkelaars heeft het nu eenmaal geen schijn van kans. Wij vragen de gemeente af te zien van verkoop van het pand op de vrije markt en in overleg met het museum een oplossing te zoeken.

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.