Babbeltrucs, trap er niet in! Kom naar de voorlichtingsmiddag

Foto Babbeltrucs

M

M. Linnemann  |  06 oktober 2022

De politie merkt dat in verschillende buurten in stadsdeel Centrum bewoners steeds vaker te maken krijgen met babbeltrucs. Daarom organiseren wij twee voorlichtingsbijeenkomsten.

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Helaas zien wij dat ouderen vaak het doelwit zijn van deze oplichters.

Voorlichtingsbijeenkomst
Wilt u weten hoe u uw veiligheid kunt verbeteren? Kom dan naar een van de voorlichtingsbijeenkomsten:

Maandag 10 oktober van 13.00 tot 15.00 uur. In Activiteitencentrum Reel, Tussen de Bogen 16. Contactpersoon: Sevim Saruhan. Wijkagent: Anja Schrijver.

Dinsdag 11 oktober bij de Ouderensoos van 12.30 tot 14.00 uur. In Buurtcentrum de Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201. Contactpersoon: Angelique Wijnberg. Betrokken agent: Matthijs de Koning.

Tijdens de bijeenkomsten krijgt u inzichten in de verschillende methodes en krijgt u tips om dergelijke oplichting te voorkomen. Want laten we het ze niet te makkelijk maken.

Babbeltrucs
Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen op een slinkse manier geld, pincodes, sieraden of andere waardevolle bezittingen afhandig te maken. Deze oplichters richten zich vooral op ouderen. De smoesjes die ze gebruiken zijn heel divers.

Toch in een babbeltruc getrapt?
• Meld het direct bij de bank en laat uw pas blokkeren.
• Doe altijd aangifte bij de politie.
• Is de oplichter nog in de buurt? Bel direct 112.

Ongepast? Meld het ons

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.