Expositie Mary Klomp in Claverhuis

Bestuur

Bestuur  |  16 januari 2023

Expositie Mary Klomp 17-juli 1955 geboren te Amsterdam.

Het was uit verveling dat ik de theepot na ging tekenen, de middelbare school bleek een vergissing en ik bleef thuis.

Toen een kennis voorstelde om bij hem in de snackbar te werken zij ik, ook uit verveling, ja! 

Mijn moeder heeft actie ondernomen en een Reclametekenschool voor mij uitgezocht, dat vond zij beter, ze had gelijk. Hierna ben ik bij een eenmans - reclamebureau gaan werken en heb daar veel geleerd. 

Bij Schroevers een middenstandsdiploma en een cursus Nederlands en zo kwam ik qua ontwikkeling beter uit de verf. Later heb ik nog een opleiding Handvaardigheid gedaan, dat was maar voor een jaar want er waren er 2 in Amsterdam en wij moesten ermee ophouden. 

Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het bedrijfsleven, onder ander bij McKinsey, waar ik de economische rapporten visualiseerde was mijn laatste baan? 

Genigraphic designer? Wij maakten diavoorstellingen op de computer die geprojecteerd filmisch werden. Ook dat hield na een jaar op, ik moest ook in de nacht werken en het was in Haarlem, leuk werk maar toch geen succes! Dit heeft ervoor gezorgd dat ik werkloos werd en de mogelijk kreeg om creatief mijn vleugels uit te slaan. De Ruudt Wackers academie die volgens de Rijksacademie lesgaf was een fijne tijd, het was alleen veel te duur. Ik heb wel een geslaagde tentoonstelling eraan overgehouden waarin ik van de 14 werken er 9 heb verkocht! Ik was ineens een gevierd kunstenaar, voor anderen, zelf heb ik dat nooit zo gevoeld, ik vond het ook veel te beladen? 

Moest ik ineens kunst gaan maken?

Met veel plezier heb ik na jaren freewheelen mij laten omscholen tot activiteitenbegeleidster, met beeldend als specialisatie. Zo heb ik ouderen, lichamelijk gehandicapten van alle leeftijden en mensen met een niet-aangeboren-handicap de rijkdom van kleur en vorm mee kunnen geven. Nu ben ik gepensioneerd en voel me erg gelukkig dat de passie er is en mijn leven kleur geeft.

 

Er zal geen opening zijn, daar Mary dezer dagen wegens gezondheidsomstandigheden daartoe niet in staat zal zijn. 
Het werk van Mary Klomp is te zien vanaf eind januari in Het Claverhuis de Jan Bosmanzaal & kantoor, Elandsgracht 70

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.