Geslaagde Groen-middag in Claverhuis

groenmiddag herfst1 2018

Bestuur

Bestuur  |  16 oktober 2018

Geslaagde ‘groenmiddag herfst’ in het Claverhuis

 

Op zondag 14 oktober jl. organiseerde de werkgroep Meer Groen in de Jordaan in samenwerking met de Vereniging Groei en Bloei, afdeling Amsterdam, Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael en het ANMEC de ‘groenmiddag herfst’ in het Claverhuis. De middag is bedoeld voor mensen uit Amsterdam en met name uit de Jordaan & Gouden Reael die, in wat voor vorm dan ook, met groen bezig zijn. Zoals in voorgaande edities van de groenmiddag was er een planten- en zadenruilbeurs, waar veel planten en zaden werden ingebracht die grif aftrek vonden bij de vele bezoekers. Ook konden er bijzondere tulpenbollen worden uitgezocht. Een plantendokter gaf adviezen over snoeien, bemesten, wat te doen tegen plagen en ziekten bij planten, etc.

Monique Bruins Slot, coördinator bij Stichting ‘De Tuinen van Mien Ruys’, gaf een boeiende lezing over de proeftuinen die Mien Ruys, een toonaangevende tuinontwerpster uit de vorige eeuw, in Dedemsvaart ontwikkelde. Een feest van herkenning voor mensen die al wat langer met groen en tuinieren bezig zijn. Na afloop kon worden nagepraat bij een hapje en een drankje en bedankten de leden van Werkgroep Meer Groen in de Jordaan Kees Kramer, tot 1 oktober jl. opbouwwerker Groen bij Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael die speciaal voor de groenmiddag herfst nog een keer naar het Claverhuis was gekomen, voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren.

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.