Gratis regenton in de straat

ton 

Bestuur

Bestuur  |  22 mei 2018

Tijdens de Groene Straatdag op 12 mei werden er 10 regentonnen gepresenteerd aan de wijk. 3 tonnen vonden die zelfde middag al een nieuw thuis. Een van die nieuwe plekken is in de Tweede Marnixdwarsstraat. Daar zijn een aantal bewoners nu al bijna 4 jaar bezig met het vergoenen van de buurt. Een grote geveltuin en een aantal grote bakken op het pleintje zorgen er voor dat er nu veel kleur is toegevoegd aan het pleintje. Het afgelopen jaar is veel graffiti weggehaald en is de geveltuin verlengt. Wat nu alleen nog ontbrak was een regenton. Deze staat er nu. Stevig en wel vastgemaakt aan de gevel met een hangslot. Nu de regenton er staat zal dat een hoop kraanwater schelen en een hoop gesleur met gieters en slangen. Beter voor het milieu en een mooi aanzien in de buurt. Water opvangen wordt door de klimaatverandering een steeds groter probleem. Dit probleem zien we dan vooral snel terug op plekken waar veel verstening plaats vindt. Rainproof als onderdeel van Waternet is druk bezig met de vinger op de zere plek te leggen. Wat zijn de problemen en wat kunnen wij daar aan doen. Regentonnen plaatsen lijkt een druppel op de gloeiende plaat. De slogan van Rainproof is: “Elke druppel telt”. En zo is het ook. Water lokaal opvangen en hergebruiken voor het water geven van planten of zelf het wassen van je auto of fiets. www.rainproof.nl voor meer informatie over wat jij kunt doen.

 

7 tonnen zijn er nu nog over en voor deze plekken zijn wij op zoek naar geschikte locaties op straat of openbare hofjes en pleinen. Enkele van de eisen zijn dat er voldoende loopruimte over moet blijven, je toestemming moet hebben van de eigenaar van de regenpijp en hoe meer buren meedoen hoe beter.  

Wil je kans maken op zo een gave ton in je straat. Mail je motivatie en foto naar kees jordaangoudenreael.nl

 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.