Gratis textiel aan huis laten ophalen

Bestuur

Bestuur  |  08 september 2021

Hierbij wil ik jullie graag op de hoogte stellen van het nieuws dat de gemeente Amsterdam i.s.m. partners een pilot is gestart waarbij bewoners van het centrum en Museumkwartier gratis hun textiel aan huis kunnen laten ophalen. Het doel van deze pilot is om het hergebruik van textiel te vergroten en ervoor te zorgen dat er minder textiel bij het restafval komt.

 

Met deze pilot wordt het nog gemakkelijk gemaakt om oud textiel in te leveren. Via de website www.textielrace.nl kunnen bewoners van stadsdeel Centrum en Museumkwartier een afspraak maken waarna het textiel gratis bij hen thuis wordt opgehaald. Alle textiel is welkom, zelfs als het kapot is. Niet alleen oude kleding is welkom, ook schoenen, handdoeken, beddengoed, hoeden, tassen, knuffels en gordijnen mogen ingeleverd worden. Bewoners dienen dit in een dichte zak aan te bieden.

Als dank krijgen Amsterdammers na het aanmelden van hun textiel via www.textielrace.nl kortingscodes voor duurzame merken zoals Loop.a Life, Mud Jeans, SKOT Fashion, LABFRESH, Gerrard Street en NOWA.

website www.textielrace.nl

 

Selma Hetharia

Senior Woordvoerder a.i.

Cluster Stadsbeheer

Gemeente Amsterdam

06 1872 6989

s.hetharia amsterdam.nl

 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.