Groenploeg in actie

 tuin marie 2

Kees Kramer

Kees Kramer  |  12 juli 2017

Nu we de geveltuinen hebben aangepakt zijn de achtertuinen aan de beurt. Een groep enthousiaste buurtbewoners wil graag andere mensen in hun tuin helpen.

Mensen met een lichamelijk beperking, door ziekte of ouderdom komen in aanmerking om geholpen te worden door de groenploeg. Deze bewoners gaan samen met de Groenploeg aan de slag om de tuin weer toonbaar te maken zodat er weer volop genoten kan worden van het thuis buiten zijn. Na afloop word er ook gekeken hoe de tuin gemakkelijk zelf of met minimale hulp van anderen onderhouden kan worden. Buren, familie of andere mensen uit de omgeving worden gevraagd om af en toe te helpen in de tuin.

 

Marie, onze eerste klant komt uit de Tuinstraat. Marie zag er na het overlijden van haar man erg tegenop om in de tuin aan de slag te gaan. Haar man verzorgde altijd de tuin. Sinds zijn overlijden lag de tuin er verwaarloosd bij. Vier vrijwilligers van de Groenploeg (Anna, Hein, Jacolien & Joan) hielpen Marie een dag lang met snoeien, maaien en opruimen. Marie hielp driftig mee en zorgde goed voor haar gasten met koffie, thee en koekjes. Marie was onder de indruk van het werk en vond het zo leuk met de vrijwilligers dat ze zichzelf nu ook heeft opgegeven als vrijwilliger bij de Groenploeg. Ondanks dat ze zelf lang niet meer de snelste of de krachtigste is, vele handen maken licht en leuk werk.

 

Bent u zelf, of kent u iemand die de hulp van de groenploeg goed kan gebruiken. Of wilt u zich aansluiten bij deze dankbare en gezellige groenploeg? (Ervaring in tuinieren is niet nodig.) kees jordaangoudenreael.nl  020 - 719 23 71 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.