Guerrilla geveltuinen actie geslaagd

20180516_123949Vrijwilligers Wijkcentrum knappen geveltuintjes op.

Bestuur

Bestuur  |  22 mei 2018

 

De Jordaan & Gouden Reael staan er vol mee. Geveltuintjes, soms maar ter grote van een stoeptegel, soms ook 3 stoeptegels diep en 30 stoeptegels breed. In alle maten zijn geveltuintjes te vinden. Zo zijn er in de mate van het bijhouden van de geveltuintjes ook veel verschillen te zien. Van een prachtige oase, met de mooiste bloemen en struiken, tot helaas ook geveltuinen met zand, poep, peuken en blikjes. Deze laatste geveltuinen waren wat de  vrijwilligers van de groenploeg zochten. Handschoenen aan, vuil er uit, schone aarde er in en planten maar. Verbaast, verwilderd en overrompeld kwamen mensen naar ons toe om te vragen wat we deden. Iedereen die we spraken werd laaiend enthousiast over de actie, op een oudere dame na, in eerste instantie. Een oudere dame van 94 gaf aan dat ze de geveltuin niet meer wilde, weg er mee zei ze. Tenslotte kon ze hem toch niet meer onderhouden en het gaf alleen maar lelijke rommel. Toen haar buren van ons hoorde dat we de geveltuin dan maar gingen opheffen kwamen ze gelijk in actie. De buurman ging naar mevrouw toe en vertelde dat zij de geveltuin dan vanaf nu wel gingen onderhouden. Een andere buurman melde ons dat hij het niet zo zag zitten om te helpen met water geven, maar dat zijn vrouw dat wel zag zitten. Zo zijn er in 2 ochtenden 10 geveltuinen opgeknapt. In elke geveltuin werden vaste inheemse biologische gekweekte planten neergezet. Hierdoor blijft het langer groen en hebben de bijen en vlinders er ook nog wat aan.

 

Bij u in de buurt ook een geveltuin verwaarloost? Neem contact met ons op. Ook als u zelf als vrijwilliger aan de slag wilt gaan. Ervaring is niet vereist.

 

Kees jordaangoudenreael.nl    tel: 06 – 1558 40 96

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.