HeenEnWeer

Bestuur

Bestuur  |  10 februari 2021

Bent u diegene die HeenEnWeer gaat opzetten in de Jordaan & Gouden Reael?

(door de redactie Wijkcentrum Oude Stad)

Stichting HeenEnWeer is een paar jaar geleden in de Pijp/Rivierenbuurt opgericht om met behulp van vrijwilligers oudere bewoners binnen hun eigen buurt in elektrische autootjes te vervoeren. Dat initiatief kan ook in de Jordaan en Gouden Reael.
Daarom worden bestuursleden gezocht voor een nieuwe stichting HeenEnWeer J&GR.
1 Euro kost bij HeenEnWeer een kort ritje naar vrienden, winkel of bibliotheek in de eigen buurt.
Na het succes van de HeenEnWeer in de Pijp/Rivierenbuurt wordt het mogelijk om de HeenEnWeer uit te breiden naar stadsdeel Zuid en stadsdeel Centrum-West.

Op het ogenblik wordt er een vervoersvisie geschreven voor Amsterdam waarin de HeenEnWeer als onderdeel wordt meegenomen.
Als de gemeenteraad ermee akkoord gaat en fondsen ter beschikking stelt kan een pilot gedaan worden in o.a. het gehele centrum. De bedoeling is om lokale stichtingen op te richten die de HeenEnWeer in het Centrum op gaan zetten.

Gezocht
Voor de op te richten nieuwe HeerEnWeer stichtingen wordt nu allereerst gezocht naar bestuursleden. De reeds bestaande stichting HeenEnWeer zal fungeren als overkoepelende vereniging. Dankzij hun ervaring kunnen zij de lokale stichtingen met raad en daad bijstaan. Hun draaiboek ligt al klaar! In een volgende fase wordt gezocht naar chauffeurs en planners. Wil je bestuurslid worden?

Geef je dan op via: Ana Todorovic via:  a.todorovic amsterdam.nl

Lees hier meer over de uitbreiding van Heen en Weer: www.stichtingheenenweer.nl/heenenweer-in-amsterdam

 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.