Intieme brieven én muziek van Beethoven, Janáček en Kruusmaa

Pelargos_Web-114 (1)

Bestuur

Bestuur  |  16 mei 2022

12 juni speelt het Pelargos Kwartet de voorstelling "Intieme Brieven" om 20:00 in de Roode Bioscoop. Het kwartet nodigt u van harte uit!

 

Beethoven voelde zich eenzaam en verlaten door zijn doofheid, Janáček voelde zich alleen door een onbeantwoorde liefde, Kruusmaa en het Pelargos Quartet voelden zich geïsoleerd tijdens de lockdown. In juni speelt Pelargos Quartet het programma ‘Intieme Brieven’ in Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Lochem.

Het is het verhaal van isolatie dat we in de afgelopen twee jaar bijna allemaal meemaakten, in de muziekwereld misschien wel meer dan elders. Zo konden de Estse componist Alisson Kruusmaa en het Pelargos Quartet over haar speciaal voor het kwartet geschreven compositie slechts corresponderen via email en tekstbericht. Maar ‘Intieme Brieven’ vertelt ook het verhaal van Beethoven en Janáček die op hún manier geïsoleerd waren. Muziek en openhartige brieffragmenten wisselen elkaar af in een poging de belevingswereld van drie componisten en een strijkwartet te begrijpen. 

Met musici uit Nederland, Polen en Engeland maakte het in 2016 opgerichte Pelargos Quartet furore met de uitvoering van Stockhausen’s Helikopter-Streichquartett tijdens het Holland Festival 2019. In hun repertoire schakelt het strijkkwartet tussen klassieke en hedendaagse muziek, iets dat in vrijwel alle concertprogramma's doorklinkt.

‘Intieme Brieven’ werd voor het eerst gespeeld tijdens de NJO Muziekzomer in Gelderland. Door de vele positieve reacties die Pelargos Quartet ontving besloten zij een crowdfunding campagne te starten om het programma vaker ten gehore te kunnen brengen. ‘Intieme Brieven’ wordt op 12 juni ten gehore gebracht in De Roode Bioscoop in Amsterdam. Meer info en speeldata op 

Pelargos Quartet
www.pelargosquartet.com

 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.