Oppassen met winterweer

winter-jordaan

D

Derek Visser  |  09 november 2016

Met de winter om de hoek is het oppassen geblazen! Fysio Amsterdam, een nieuwe fysiotherapie praktijk in de Jordaan stelt zich aan u voor met een aantal tips voor de winter.


Oppassen met winterweer
Blessures zijn soms domme pech, maar de invloed van het weer kan ook een belangrijke rol spelen. Het is oppassen geblazen met winterweer. Verraderlijk winterweer kan zorgen voor de nodige blessures. Door onderuit te gaan op straat, worden voornamelijk de knie, pols en schouder belast. Bij Fysio Amsterdam zien we juist tijdens de herfst en winter veel nieuwe patiënten binnenkomen die klachten hebben door een val.

 

Het risico op blessures in de winter is groter
Een blessure bij slecht weer loop je snel op. Je hoeft hiervoor niet eens op de fiets te stappen om daarna onderuit te gaan. Ook lopend kun je lelijk ten val komen. Denk bijvoorbeeld aan vochtige bladeren die voor de nodige gladheid op de stoep zorgen. Ook sneeuwval en ijzel zorgen ervoor dat veel mensen hard onderuit gaan. Om zo snel mogelijk van blessures te genezen, is het belangrijk dat je de juiste stappen onderneemt.

 

De aanpak van een schouderblessure
Ondanks een schouderblessure is het belangrijk dat je spieren rondom dit gebied in conditie blijven. Als fysiotherapeut doen we er daarom alles aan om je spieren soepel te houden. Wees niet bang, we gaan als fysiotherapeut nooit geforceerd te werk, maar luisteren goed naar jouw lichaam en houden bovendien je pijngrens in de gaten.

 

Een gekneusde pols: wat kun je er aan doen?
Last van een polsblessure na een lelijke val? Zorg er dan voor dat je je pols de nodige rust en verkoeling geeft. Verder is het belangrijk om een brace of tape aan te brengen. Daarmee voorkom je overbelasting en verkeerde bewegingen. Zorg ervoor dat jij je pols ook regelmatig verhoogd laat rusten.

 

Pijn aan de knie of enkel: maak een afspraak bij de fysiotherapeut
Bij winterweer zijn zowel de knie als enkel gevoelige plekken voor een blessure. Bij een blessure aan deze onderdelen van je lijf, is het belangrijk om de nodige rust in acht te nemen. Daarmee bevorder je het herstel en voorkom je verergering van je klachten. Natuurlijk krijg je van een fysiotherapeut tips en oefeningen mee zodat je snel herstelt van je klachten.

 

Blessures tijdens winterweer voorkomen
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom is het verstandig om tijdens de herfst en winter wat voorzichtiger aan te doen. Let bijvoorbeeld goed op waar je loopt. Houd het weerbericht goed in de gaten zodat je goed voorbereid de straat op gaat.

 

Heb je alle voorzorgsmaatregelen getroffen en ga je alsnog onderuit? Je kunt natuurlijk altijd een afspraak inplannen bij de fysiotherapeut voor de juiste behandeling. Naast het voorschrijven van rust, krijg je ook de nodige oefeningen mee die je snel weer op de been helpen!

Ongepast? Meld het ons

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.