Trio dos Anciões & Femke Smit

08-01 trio dos ancioes

H

Hofjesconcertenadam  |  19 juli 2021

 Zondag 1 augustus, 15 uur

 Locatie: Platanenhof, Lauriergracht 99-103

 Reserveren verplicht via hofjesconcertenadam.nl

 

 Trio dos Anciões werd opgericht in Februari 2020 door Floris van Elderen, geïnspireerd door de

muzikale stuwkracht van de Braziliaanse Samba-Jazz Trio’s uit de jaren ’60. Trio Dos Anciões streeft ernaar de rauwe energie en dynamiek van weleer te behouden om daarnaast een hedendaags geluid neer te zetten. In zijn arrangementen maakt Floris gebruik van ritmische elementen als vehikel voor improvisaties. Deze zijn afkomstig uit Samba, maar ook uit andere Afro-Braziliaanse tradities, zoals Forró, Maracatu, Jongo en Ijexá. Dit concert zal een ode zijn aan het Milton Banana Trio en het Zimbo Trio: de grootste inspiraties voor Floris om de omvangrijke Braziliaanse muzikale traditie tot in de kern uit te zoeken.

"Femke Smit is Nederlands, maar ze zingt Braziliaanse muziek alsof ze er geboren is. Misschien was het een vorig leven, misschien is het puur toeval, maar als ze Braziliaanse muziek zingt voelt ze zich thuis. Femke heeft Jazz vocals gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Na haar studie ging Femke 3 maanden naar Brazilië om zich onder te dompelen in de Braziliaans cultuur. Daar ging ze bijna elke avond naar Roda de samba en werd ze verliefd op de Samba."

 


Tiago Lageira – Gitaar

Stef Joosten – Basgitaar

Floris van Elderen - Drums

Femke Smit - Zang

 

Ongepast? Meld het ons

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.