Vincent meets Rembrandt – the making of

rembrandt meets1

Bestuur

Bestuur  |  09 september 2021

Op zondag 19 september om 12 uur worden de inwoners van de Jordaan uitgenodigd voor een gratis, bijzondere editie van Vincent meets Rembrandt in de Noorderkerk. Vanaf juli draait deze schitterende experience al. De kerk is daarbij omgetoverd tot een scherm van 360 graden, waarin je wordt meegenomen door het verhaal van hoe Rembrandt een inspiratiebron was voor van Gogh. Vele bezoekers ervaren de combinatie van beeld en muziek als een adembenemend.

Speciaal voor de “buren” van de kerk wordt een extra voorstelling verzorgd. Daarmee wil de organisatie de buurt bedanken voor het hosten van deze experience.

Wat kunt u verwachten?

Allereerst krijgt u de integrale voorstelling van 40 minuten te zien. Aansluitend zullen de makers vertellen hoe ze tot hun creatie zijn gekomen en welk verhaal ze willen vertellen. Daarna zal de buurt-dominee, Dick Wolters, een paar passages uit brieven van Vincent van Gogh uitleggen. Wat zeggen die over het geloof van Vincent? Ten slotte is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie door te praten met elkaar en met de makers. De toegang is geheel vrijblijvend, wel graag aanmelden via themakingof vincentmeetsrembrandt.com

Voor zover de capaciteit van de kerk dat onder Corona-maatregelen toe laat, is iedereen uit de Jordaan van harte welkom!

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.