Voortgang Pianolamuseum

Aanstaande dinsdag 9 januari is er een vergadering van de Bestuurscommissie Stadsdeel Centrum, die kan besluiten dat het Pianola Museum wel degelijk een ‘beleidsdoel’ dient. Namens het museum zullen enkele mensen inspreken. Ook kunt u een raadsadres indienen. De vergadering is in de Boekmanzaal van het stadhuis) tegenover de ingang van de Stopera) en begint om 21.00 uur. Wie er bij wil zijn kan bijeenkomen bij de ingang aan de Zwanenburgwal om 20.45 uur. Meer informatie vindt u via de website van het pianolamuseum
foto-pianolamuseum

Frank Groot

Frank Groot  |  08 januari 2018

Aan alle vrienden en sympathisanten van het Geelvinck Pianola Museum.

De actie tot behoud van het museumpand in de Westerstraat is goed van start gegaan!
Inmiddels hebben na een week al meer dan 4.750 mensen ervoor getekend.
Wie dat al gedaan heeft: heel veel dank en: stuur het bericht zoveel mogelijk door en verwijs daarbij naar onze website www.pianola.nl
Dan is het heel gemakkelijk de link te vinden en ook meer achtergrondinformatie.

Wie dat nog niet heeft gedaan willen we graag oproepen dat alsnog te doen. De sceptici zullen immers zeggen: ach, nog niet eens 5.000 mensen vinden dit belangrijk…. Hopelijk wil iedereen zijn naam erbij laten vermelden (uw mailadres wordt echt niet zichtbaar!), anders staat er ‘anoniem’ en lijkt het er op dat uw stem niet meetelt.

Aanstaande dinsdag 9 januari is er een vergadering van de Bestuurscommissie Stadsdeel Centrum, die kan besluiten dat het Pianola Museum wel degelijk een ‘beleidsdoel’ dient. Namens het museum zullen enkele mensen inspreken. Ook kunt u een raadsadres indienen. De vergadering is in de Boekmanzaal van het stadhuis) tegenover de ingang van de Stopera) en begint om 21.00 uur. Wie er bij wil zijn kan bijeenkomen bij de ingang aan de Zwanenburgwal om 20.45 uur. Meer informatie vindt u via onze website.

Vanmiddag waren we te gast bij het radioprogramma Kopspijkers. Hopelijk verschijnt er binnenkort ook een stuk over de dreigende sluiting in de Volkskrant en andere media.

Wat is er nu precies aan de hand?

Als men de informatie van de gemeente leest, krijgt men de indruk, dat de stad op de rand van het faillissement verkeert en echt geen andere keus heeft dan een van zijn kroonjuwelen te verkopen.

Maar is dat echt zo?, of heeft men gewoon geen idee van wat men eigenlijk in huis heeft? Pianola Museum? wat is dat een pianola?

Het is alsof men een stel gretige handelaren de sleutel van de porseleinkast geeft. Dat vaasje daar achter lijkt ze wel een vette winst op te kunnen leveren en wordt eruit gegrist, zonder acht te slaan op wat daarbij in gruzelementen valt.

De meeste winst van deze transactie zal ook nog eens in handen komen van de projektontwikkelaar aan wie het pand 'gegund' zal worden.

Maar waarom wordt het niet aan het Pianola Museum gegund? Met een inzamelingsactie door het museum moet er toch wel een redelijk bedrag op tafel kunnen komen. Als men de waarde van wat hier in 25 jaar is opgebouwd is echter niet meetelt omdat die niet in geld uit te drukken is, zal dat bedrag altijd te laag worden geacht.

Uw stem kan ertoe bijdragen, dat de gemeente ook zal gaan meewegen wat hier verloren zal gaan. Hopelijk komt men tot bezinning voor het te laat is. Wij zullen vanzelfsprekend niet gauw opgeven en weten ons gelukkig daarbij gesteund door heel veel mensen!

Met vriendelijke groet,

de museummedewerkers

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.