Wat zou jij doen met 2 miljoen voor Buurt Groen?

2miljoenoutlinewebEind 2016 besloot de gemeente extra geld vrij te maken voor groene buurtinitiatieven en de ondersteuning daarvan. Er zijn weer kansen voor nieuwe kleine groene projecten in de hele stad. Dat is geweldig, want groene buurtinitiatieven leveren veel op.

Bestuur

Bestuur  |  07 februari 2017

De groene uitstraling van de buurt wordt versterkt, het gevoel van verbondenheid met de straat of buurt neemt toe en kinderen komen in contact met de natuur. Vaak nodigt de aanleg van een geveltuintje uit tot een veelvoud aan bijdragen en inspanningen van bewoners. Het is de investering waard. Maar voor het zover is... moeten soms heel wat hordes genomen worden. Hoe kunnen we dat makkelijker maken?

Groenplatform
Dat is één van de gespreksonderwerpen in het nieuw opgerichte Groen Platform waarin het Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael participeert, samen met ANMEC IVN, NMT-Zuid, volkstuinen vereniging, Parkenoverleg en andere groene organisaties en verenigingen in de stad. Het Groenplatform wil een gesprekspartner zijn voor de gemeente bij de vormgeving van groen- en ruimtelijk beleid in de stad en brengt daarbij waardevolle lokale kennis en praktijkervaring in. Deze organisaties hebben immers toegang tot een enorme groep groenbewuste Amsterdammers, met een schat aan ideeën en organisatiekracht.

Ideeën van groenbewuste Amsterdammers
Dus mail ons jouw ideeën en vertel wat er volgens jou nodig is om dit op meer plekken in de stad te realiseren! kees jordaangoudenreael.nl  

GroenCafé
Dinsdag 28 Februari
16:00 & 18:00 uur
Natuur & Milieuteam Zuid
Gerard Doustraat 133
Kom naar het GroenCafé en bespreek je plannen live met ons en andere initiatiefnemers. klik hier voor het hele programma!

1 reactie

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.

Bestuur

Bestuur  |  07 februari 2017

We gaan dit jaar ook een GroenCafé organiseren in onze wijk. datum hiervoor is nog niet bekend.