Week van de Dialoog

dialoog2

M

Merelremmerswaal  |  04 november 2016

Ieder jaar vindt in Nederland in bijna 100 steden de Week van de Dialoog plaats.  Natuurlijk doet ook Amsterdam mee, dit jaar voor de 12e keer. Aanstaande vrijdag 4 november vinden de eerste dialooggesprekken plaats en op zondagmiddag 13 november wordt de de Week afgesloten in de Foyer van de Stadsschouwburg.

 

Van 4-13 november worden er elke dag vele dialoogtafels georganiseerd door heel Amsterdam. Om zelf mee te doen, kun u op de link hieronder kijken welke tafel u bij kunt wonen.

http://www.amsterdamdialoog.nl/Dialoogtafels-4-13-november-2016/


De Week van de Dialoog is in Amsterdam ontstaan na de moord op Theo van Gogh. Er ontstond toen een grote behoefte aan meer sociale verbondenheid. In Rotterdam bleek de Dag van de Dialoog  succesvol te zijn in het bij elkaar brengen van mensen en het bespreekbaar maken van issues die voorheen onbesproken bleven. En zo werd de eerste Dag van de Dialoog in Amsterdam een feit. 


Inmiddels vindt alweer de 12e editie plaats en is de dag uitgegroeid tot een week. In Amsterdam wordt het de laatste jaren door een groep zeer enthousiaste vrijwilligers gecoördineerd die het helemaal gratis voor elkaar krijgen, dankzij een aantal organisaties die materialen en ruimtes sponsoren. “Elk jaar weer zien we dat deze vorm van dialoog iets raakt bij mensen. Het is iets wat ze grijpt en inspireert en zoals Burgemeester van der Laan zei: “Fantastische dag…Ik ben daarom blij dat deze dag wordt georganiseerd, om elkaar te leren kennen en om met elkaar in gesprek te gaan.”


Amsterdammers gaan vanaf 4 november een week lang op meer dan 50 locaties aan ruim 75 tafels in heel de stad met elkaar in gesprek over het thema Verbinding: Maak het mee(r). Voorafgaand aan de week zijn er voor iedereen trainingen georganiseerd voor gespreksleiders die nu de gesprekken begeleiden om te zorgen voor goede dialogen volgens de methode van de dag van de dialoog.

De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers (jong en oud, mensen van verschillende culturen en religieuze achtergronden, seksuele voorkeuren, etc.) dragen bij aan het vergroten van kennis over elkaar. 


Op zondagmiddag 13 november is er in de Foyer van de Stadsschouwburg een programma om de Week af te sluiten met als thema het Vieren van Verbinding. Iedereen die betrokken was bij de Week is hier welkom. Dat zijn natuurlijk de mensen die deel hebben genomen aan de dialoog, de begeleiders van de dialooggesprekken, de organisatoren en de sympathisanten van dialoog. Meer informatie is te vinden op www.amsterdamdialoog.nl of via info amsterdamdialoog.nl waar mensen zich ook kunnen aanmelden.

Ongepast? Meld het ons

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.