WOZ-waarde woningen openbaar

WOZ woning

F

Frank Groot  |  06 oktober 2016

WOZ-waarde opzoeken

Vanaf 1 oktober kunt u de WOZ-waarde van woningen in Amsterdam online opzoeken.

U kunt op vanaf dat moment op internet de WOZ-waarde van uw woning, en die van uw buren, online opzoeken. De WOZ-waarde van alle Amsterdamse woningen is hierdoor openbaar toegankelijk.

Zo kunt u de WOZ-waarde van uw huis vergelijken met die van uw buren, of bijvoorbeeld met die van soortgelijke woningen in andere delen van de stad. Hiermee voldoet Amsterdam aan wetgeving voor gemeenten om de WOZ-waarde van woningen vanaf oktober openbaar te maken.

Wethouder Udo Kock (Financiën): "Nu bewoners niet alleen hun eigen WOZ-waarde kunnen inzien, maar ook die van woningen in de buurt, krijgen ze meer inzicht in de WOZ-waarde van hun eigen woning. Het is mooi dat het Amsterdam gelukt is deze gegevens van alle woningen openbaar en dus transparant te maken."


WOZ portaal

Bezoek het WOZ-portaal Amsterdam om uw WOZ-waarde in te zien.
De komende maanden zal Amsterdam aansluiten bij de landelijke website waar de WOZ-waarde van woningen op te vinden is: www.wozwaardeloket.nl.

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.