Heen en Weer van start in Centrum

heen en weer clvrhs

Bestuur

Bestuur  |  14 januari 2023

Op 2 januari is HeenenWeer gaan rijden.

Slechtlopende bewoners van Centrum kunnen voor 1 euro per rit naar bestemmingen binnen het stadsdeel. Vrijwilligers brengen hen in de felgroene autootjes van HeenenWeer. Een goede manier om weer onder de mensen te komen.
De 2-persoonsautootjes (Canta’s) brengen u van deur tot deur naar bijvoorbeeld de dokter, fysiotherapeut, supermarkt, familie, een gezellig terrasje of het Huis van de Wijk. Heen en Weer rijdt van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Klant worden
Ga naar https://heenenweeramsterdam.nl/aanbod/centrum en meld u aan. Nadat u (of iemand die u helpt) heeft ingelogd kunt u een saldo van 10 of 20 euro toevoegen. Dit bedrag wordt automatisch aangevuld als het saldo voor de helft is verbruikt.

Boeken
U bestelt een rit door tussen 9.30 en 16.30 uur te bellen naar 020 705 2532. Bij uw eerste rit krijgt u uw vervoerspas van de chauffeur. Bij iedere rit wordt de pas gescand. Uw rit is dan betaald. Naast de bestuurder is plaats voor 1 persoon met boodschappentas, paraplu en/of wandelstok. Als u dit van tevoren aangeeft, kunt u ook een opvouwbare rollator meenemen.

Positieve ervaringen
Het bijzondere van deze dienst is dat het zoveel meer is dan een ritje van A naar B, zegt bestuurslid Nicoline Maarschalk Meijer: ‘Een van onze eerste passagiers verbaasde zich over de schoonheid van haar buurt, waarop de chauffeur vroeg: “woont u hier pas net?”. De dame antwoordde: “Nee, ik woon hier al heel lang, maar ik ben de afgelopen jaren mijn huis niet meer uit geweest.” Dan begrijp je hoe hoog de nood is in dit stadsdeel met moeilijk begaanbare wegen en regulier openbaar vervoer dat voor slechtlopende mensen onbereikbaar is.’

Vrijwilliger worden
HeenenWeer Centrum is van start gegaan met 35 vrijwilligers (chauffeurs en planners). Nicoline: ‘We streven ernaar zoveel mogelijk chauffeurs in de eigen buurt in te roosteren. Mensen die de buurt kennen en gemotiveerd zijn hun buurtgenoten te helpen.’

HeenenWeer Centrum zoekt nog enkele rit-planners.
Dit werk kan zowel vanuit huis als op een andere locatie worden verricht. Het is wel belangrijk dat u met computers vertrouwd bent. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden via www.heenenweeramsterdam.nl/vrijwilligers

of bel met Helga Bouwman op 0683344364.

 

Zodra de gemeente de laadplekken gereed heeft kunnen minder valide buurtbewoners met de vrolijke Cantaatjes binnen het stadsdeel op pad. We houden u op de hoogte!

3 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.

C

Cc Munnik  |  14 november 2023

Fantastisch aanbod om op deze manier mobiel te zijn .
Rinie Munnik

Ongepast? Meld het ons
C

Cc Munnik  |  14 november 2023

Fantastisch aanbod om op deze manier mobiel te zijn .
Rinie Munnik

Ongepast? Meld het ons
H

Hoestie  |  07 juni 2023

Hallo.
Staan jullie ook in oost en wat is het berijk van de canta's.
Vr. Gr. H.H.Elenbaas.

Ongepast? Meld het ons