Kerstverhaal?!

Kerst in de Jordaan 2018 (187)Kerst in de Jordaan 2018 (277)Kerst in de Jordaan 2018 (163)Kerstverhaal Claverhuis ?

Bestuur

Bestuur  |  25 december 2018


Gisteravond mocht ik voor het eerst de Kerstviering meemaken van het smartlappenkoor.

We kennen elkaar al wat maandjes want het is mijn werkavond dus deze heuglijke ook.

Ik moest mij schrap zetten want ik had eerder op de dag al n optreden gehad in een verzorgingshuis in Buitenveldert.

Eerst het primeurtje van de nieuwe maaltijdsoep avond die gezellig was met z’n pakweg negenen. Buiten zou een kerstkoor zingen maar toen het ging regenen ging de voorstelling binnen verder tot max. 20.00 had ik aangegeven want er moesten voorbereidingen worden getroffen smartlappenkoor-festijn. Toen deze kwamen binnen druppelen zei ik ook als grap “tja helaas zij waren eerder” Gebbetje.

Voorbereidingen werden getroffen en het theater geschapen want ze doen dan sketches en liedjes voor elkaar.

Ik wilde net de deur rond n uur of 9 zetten op alleen naar buiten i.v.m. het privégehalte van deze avond . alleen de Spaanse les zat boven.

Toch schiet er nog iemand naar binnen met het zwaaitje “uhhh Toilet” oké en hij schiet weg uit m’n beeld. 5 minuten later komt de tubaspeler naar mij toe met de vraag “did you see mijn bag” hij had hem even in de gang gelaten omdat hij naar het toilet moest. Dom, dom dom, en ja hoor…..foetsie .In de tas 2 peperdure mondstukken t.w.v. 220,- per stuk. Drama !

Ik doorzocht het invalidentoilet en vond zijn tas achter de invaliden stoel gepropt , leeggehaald. Ja , dit was hem. Een van de koorleden ging even naar buiten voor n sigaret en toevallig komt er n buurtbewoonster haar krantje oppikken zoals ze dat altijd doet, ik kende haar wel. Ze hoorde waar we t over hadden en haalde een glimmend ding uit haar zak met de woorden”dit vond ik in een steeg tussen wat dozen YES ☺  maar waar was die andere ? Dit was al n wonderlijke samenkomst van toevalligheden die je even naar de hemel doen kijken bij wijze van spreken. N tijdje later besloot het koorlid met n vuilniszak op pad te gaan om de vuilnisbak te doorzoeken, samen met de vrouw. En ……ze kwamen terug met het 2e mondstuk + etui .. En we hadden allemaal iets van …..als dit geen Kerstverhaaltje is ☺ De tubaspeler kon zijn actie doen en mocht ook de inzameling door het koor onderling bijeengebracht houden. Verder werd het lekker laat en ik vond mijn eigen tong op de schoenen maar had n voldaan gevoel .


KERSTGROET TIVO

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.