Koning en Van der Laan doen een rondje Jordaan

 koning claverhuis

Bestuur

Bestuur  |  11 september 2017

De Burgemeester en een minister komen op werkbezoek, wilt u aanschuiven aan tafel. Dat was wat wij te horen kregen. Wij als Wijkcentrum Natuurlijk zeiden we daar net al vele betrokken buurtbewoners en collega organisaties ja op. 

Een werkbezoek van de Koning en Burgemeester met als thema: "Het thuis gevoel". 

Toen wij van te voren plaats hadden genomen aan de tafel kregen we instructie over hoe het gesprek zou verlopen. Een paar kleine minuten van te voren kregen we te horen dat niet de minister maar de Koning zou komen. Een welkome verrassing voor iedereen aan de tafel. Het gesprek ging over leven en werken in de Jordaan. Van zakgeldprojecten voor jongeren, naar groenprojecten in de openbare ruimte. Gezinnen trekken weg uit de Jordaan ivm de hoge huren en kleine woningen. Het gesprek ging ook over woningen voor ouderen die in hun eigen buurt willen blijven wonen. Iemand wist zelfs de korte oversteektijd bij de stoplichten op de Rozengracht er nog in te proppen. Het pluspunt kwam aan bod en de sociale cohesie waar het stadsdorp voor zorgt. Algemeen werd er aan tafel gedeeld dat ondanks de problematiek waar de Jordaan aan onderhevig is het een mooie plek is om te wonen en werken. Aan de tafel werden grapjes gemaakt door de Koning en onze Burgemeester. De Koning luisterde naar iedereen zijn verhaal en stelde ook vragen aan iedereen over het werk met de vrijwilligers en bewoners uit de wijk. Ook werden er serieuze vragen gesteld door de Burgemeester en Majesteit. De 45 minuten vlogen voorbij. Een mooie ervaring en natuurlijk een hele eer dat zowel de Burgemeester als de Koning de Jordaan bezochten.

Heeft u ook deelgenomen aan een van de drie gesprek met de Burgemeester en de Koning in het Claverhuis of op een andere locatie, dan horen wij ook graag hoe u dat heeft ervaren.

  

In de onderstaande linken vind u verschillende nieuwsitems over dit bezoek. 

NOS

AT5

NU.nl

Parool 

0 reacties

?

Als u nog geen wachtwoord heeft of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit veld leeg laten. U ontvangt dan een e-mail waarmee u kan inloggen.