Medewerkers

Een team van vijf opbouwwerkers en een teamleider werken op de doordeweekse dagen vanuit het Claverhuis. Elke bewoner van de Jordaan & Gouden Reael kan bij ons aankloppen voor ondersteuning bij het organiseren van activiteiten in de buurt.

 

Kees Kramer

Kees Kramer

"In september 2013 ben ik begonnen bij het Wijkcentrum. Ik ben woonachtig in het West-Friese dorp Opmeer samen met mijn vrouw en 3 zoontjes. Bij het Wijkcentrum houd ik me vooral bezig met alles omtrent Groen. Groene straatdag, ondersteuning groenintiatieven, ondersteuning zelfbeheer, geveltuinenactie en veel en veel meer waaronder het Alzheimer Trefpunt. Groen is een verbindende factor in de wijk. De woningen staan dicht op elkaar en elk stukje groen moeten we koesteren. Veel bewoners doen dit daarom ook zelf samen met hun buren. Groen geeft je een goed gevoel.

Rob Versluijs

Rob Versluijs

"Eind 1999 viel er een exemplaar van wijkkrant Jordaan & Gouden Reael op de deurmat met een oproep voor een nieuwe medewerker van het wijkcentrum. Al 10 jaar woonde ik met veel plezier op de Rozengracht. Inmiddels aardig ingeburgerd in de buurt , en met een ooit nog eens voltooide opleiding als stadsgeograaf op m'n CV, leek me dat wel wat. Werken in de stad waar ik van hou, in de buurt waar ik van hou, samen met al die verschillende mensen problemen oplossen en kansen grijpen, is sindsdien mijn lust en mijn leven.

(Maar die fijne woning op de Rozengracht heb ik tegenwoordig niet meer.)"

Frank Groot

Frank Groot

"Het is 25 minuten lopen vanaf de Nieuwmarkt naar de Elandsgracht, van woonplek naar werkplek. Lopend door het gebied waar miljoenen toeristen op af komen waan ik me op vakantie: je voelt de historie die er is.

Maar na iedere vakantie ga ik toch weer aan het werk om met altijd gedreven bewoners, collega's en betrokken ambtenaren er samen iets van maken, dat is mijn werk."

Maaike Hermes

Maaike Hermes

Sinds 1 november 2017 ben ik het nieuwste teamlid van Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael. Hiervoor werkte ik voor Stichting DOCK in de Boomsspijker in de Nieuwmarktbuurt. In die buurt woon ik ook, na diverse omzwervingen gedurende de ruim twintig jaar die ik inmiddels in Amsterdam door heb gebracht (de Nieuwmarktbuurt, Staatsliedenbuurt, Dapperbuurt, Czaar Peterbuurt en de Grachtengordel). Samen met mijn nieuwe collega’s wil ik de uitdagingen aangaan waarmee het Wijkcentrum de komende tijd te maken krijgt, voor de mensen om ons heen voor wie wij werken.